Indira Crasnea (CRP): Incriminarea presei este o obişnuinţă tristă, ajunsă politică oficială

Preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), Indira Crasnea, a declarat, miercuri, că incriminarea presei de la cel mai înalt nivel este o "obişnuinţă tristă", care, prin referirile din proiectul de Strategie de Apărare a ţării, "tinde să devină o politică oficială a autorităţilor".

26 afișări
Imaginea articolului Indira Crasnea (CRP): Incriminarea presei este o obişnuinţă tristă, ajunsă politică oficială

Indira Crasnea (CRP): Incriminarea presei este o obişnuinţă tristă, ajunsă politică oficială

"Incriminarea presei de la cel mai înalt nivel este o obişnuinţă tristă, care, prin referirile din proiectul de Strategie de Apărare a ţării, tinde să devină o politică oficială a autorităţilor. Cei care au conceput acest document important lasă impresia că presa este un inamic public şi aruncă anatema, invocând motive ca «presiuni» şi «campanii de presă cu scopul de a denigra»", a declarat Crasnea

De asemenea, preşedintele CRP a precizat că autorilor Strategiei "le este comod şi la îndemână" să nu admită că "în România se face şi presa corectă, onestă, profesionistă şi iau unele excepţii, care fac deservicii mass-media, drept reguli de acţiune şi practică în jurnalismul din România".

"Deţinătorii puterii preferă să-şi cultive prejudecăţile şi să facă procese de intenţie în loc să recurgă la dialog - ca mod de comunicare civilizat şi european - pentru dezamorsarea acestor prejudecăţi.
Clubul Român de Presă, în noua sa identitate, a lansat de mai multe ori invitaţii la dialog instituţional Preşedinţiei şi Guvernului. Buna-credinţă din partea noastră a fost întâmpinată cu tăcere sau indiferenţă. În actualul context, consider că aceasta indiferenţă nu poate însemna decât rea-credinţă şi rea-voinţă
", mai precizează Crasnea.

"Mă aştept ca şi pe mai departe, mass-media să aibă parte de ostilitate instituţionalizată, pentru că a te legitima prin declararea presei ca inamic se pare că este o reţetă de succes", a concluzionat preşedintele CRP.

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici