Indira Crasnea (CRP): Sunt surprinsă că un ministru important şi-a găsit în memorie vorbe bune pentru presă

Aprecierile lui Adriean Videanu faţă de presa locală sunt "surprinzătoare, măcar pentru faptul că un ministru important şi-a găsit în memorie vorbe bune pentru presă", a declarat, joi, preşedinta CRP, Indira Crasnea, adăugând că nu înţelege şi gestul de a "împărţi bomboane şi vărguţe" ziariştilor.

39 afișări
Imaginea articolului Indira Crasnea (CRP): Sunt surprinsă că un ministru important şi-a găsit în memorie vorbe bune pentru presă

Indira Crasnea (CRP): Sunt surprinsă că un ministru important şi-a găsit în memorie vorbe bune pentru presă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Dincolo de faptul că un jurnalist trebuie să fie reticent atunci când este mângâiat pe creştet de o oficialitate, chiar prin corespondenţă, apreciez sincer faptul că domnul ministru Videanu, un membru de prim-rang al Executivului şi-a găsit în memorie vorbe bune pentru mass-media locale, mai ales că a invocat guvernul ca instituţie şi evaluări atent făcute. Înţeleg mai puţin atitudinea domnului Videanu de a distribui vărguţe şi bomboane simbolice jurnaliştilor «buni» şi «răi». Nu există jurnalişti eminamente «buni» sau «răi», în schimb pot exista însă miniştri care, prin competenţă şi exemplu personal lasă fără de critici chiar şi pe cei mai «răi» dintre noi. Sunt o persoană pozitivă, deci uneori gândesc ca poate sunt şi asemenea miniştri", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedinta Clubului Român de Presă (CRP).

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că, în baza unor evaluări, Guvernul a ajuns la concluzia că presa locală este mai obiectivă decât mass-media centrală şi aceasta poate fi partener mai bun de comunicare cu oamenii, astfel că vor mai avea loc şedinţe de Guvern în alte oraşe.

"Credem că mass-media locală poate fi un partener mai bun de comunicare cu cetăţenii decât mass-media centrală. Mass-media centrală, din păcate, nu toată, nu este suficient de obiectivă, din punctul nostru de vedere, în prezentarea lucrurilor, şi bune, şi rele. Şi atunci am spus că este obligaţia noastră să începem să comunicăm mult mai eficient cu cetăţenii şi prin intermediul mass-media locală, care pe evaluările pe care le-am făcut, a reieşit că e mult mai obiectivă decât mass-media centrală", a spus ministrul Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici