Iniţiativă Facebook "O zi fără Boiko Borisov". Peste 30.000 de adepţi în prima săptămână de la lansare

Pagina de Facebook "O zi fără Boiko Borisov" strânsese luni, în numai o săptămână de la lansare, peste 30.000 de adepţi, nemulţumiţi de omniprezenţa premierului în presa bulgară.

146 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă Facebook "O zi fără Boiko Borisov". Peste 30.000 de adepţi în prima săptămână de la lansare

Iniţiativă Facebook "O zi fără Boiko Borisov". Peste 30.000 de adepţi în prima săptămână de la lansare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest eveniment nu urmăreşte să îl critice politic pe Borisov sau Cabinetul acestuia de centru-dreapta, ci promovează doar "o pauză" de la numeroasele ştiri referitoare la el din presa bulgară, relatează site-ul Novinite.com.

Evenimentul urmează să aibă loc în Bulgaria marţi, la doi ani după ce partidul lui Borisov, GERB, a preluat puterea, după ce a obţinut 50 la sută din voturi la alegerile parlamentare din 2009.

Organizatorii evenimentului subliniază că ei consideră că presa este suprasaturată de o personalitate, creând sentimentul instalării autocraţiei în Bulgaria.

"Evenimentul nu este îndreptat direct împotriva partidului GERB sau a premierului. Iniţiatorii şi participanţii caută doar modalităţi de a protesta faţă de servilism şi faţă de încercările de glorificare a unei persoane fără motiv", se poate citi în explicaţiile oferite pentru organizarea acestei manifestaţii.

Premierul bulgar susţine însă că iniţiativa Facebook a fost ordonată de unii dintre adversarii săi politici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici