Înscrierile la Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar" au început

Înscrierile la cea de-a treia ediţie a Galei Industriei de Carte din România "Bun de Tipar", care îşi propune să contribuie la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti, cât şi la profesionalizarea celor din industria de carte, au început, informează un comunicat.

188 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar" au început

Înscrierile la Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar" au început (Imagine: Shutterstock)

Profesionişti ai cărţii - editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari şi specialişti în vânzări, marketing şi comunicare, redactori şi îngrijitori de ediţii - vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

La cea de-a treia ediţie, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Astfel, sunt invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România - inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România -, tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online, înregistrate ca firme româneşti, plus instituţiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii.

Înscrierea proiectelor în competiţie are loc în perioada 5 - 31 martie, iar decernarea premiilor va avea loc în data de 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Din juriul celei de-a treia ediţii fac parte Mircea Martin (preşedinte) - critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte, Carmen Muşat - critic literar şi eseist, redactor-şef al revistei Observator Cultural, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, Simona Kessler - agent literar, Silvia Colfescu - membră în conducerea Asociaţiei Editorilor din România, directoarea editurii Vremea, scriitoare, Cristian Ghinea - politolog, jurnalist, director al Centrului Român de Politici Europene, Laura Grünberg - scriitoare, sociolog, autoare de cărţi pentru copii, Luminiţa Corneanu - critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii, Daniel Nazare - directorul Bibliotecii Judeţene Braşov, Ciprian Isac - grafic designer, cofondator al Atelierului de Grafică şi Vlad Puescu - product manager al elefant.ro, specialist în cărţi digitale.

Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelentă atât în rândul profesioniştilor pieţei de carte autohtone, cât şi al publicului larg. Cea de-a doua ediţie a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiţie (peste 100 de instituţii şi peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesionişti ai cărţii recompensaţi (în total, 19 premianţi şi şase menţiuni speciale ale juriului).

La cea de-a treia ediţie vor fi introduse şi categorii noi de premii: "cea mai bună carte a anului - carte de popularizare" şi "cel mai bun redactor/ îngrijitor de ediţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici