Înscrierile la Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural-Europa Nostra 2016 au început

Apelul de depunere a candidaturilor la Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural - Europa Nostra 2016, ce recompensează în fiecare an iniţiative remarcabile în numeroase sfere ale patrimoniului cultural european, a fost lansat, candidaturile putând fi depuse până pe 1 octombrie.

89 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural-Europa Nostra 2016 au început

U.E. (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului Culturii, premiile sunt acordate printr-o acţiune comună a Comisiei Europene şi a Fundaţiei Europa Nostra, o reţea paneuropeană pentru patrimoniu cultural şi natural, cu peste 250 de organizaţii membre, 150 de organizaţii asociate şi peste 1.500 de persoane fizice care sprijină acţiunile de prezervare, conservare şi punere în valoare a patrimoniului cultural. Iniţiativa este finanţată prin bugetul programului Europa Creativă.

Candidaturile pot fi depuse până pe 1 octombrie, fiind repartizate în următoarele categorii: acţiuni de conservare, acţiuni de cercetare, servicii în materie de patrimoniu, acţiuni de educare, formare şi conştientizare.

Premiile pentru patrimoniul cultural european au fost lansate în 2002, de Comisia Europeană şi de Europa Nostra, în cadrul programului Cultura, pentru a recompensa iniţiative remarcabile referitoare la numeroase sfere ale patrimoniului cultural european.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina web a Comisiei Europene http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/news/2015/0813-europa-nostra-awards_en.htm, precum şi pe site-ul Fundaţiei Europa Nostra, http://www.europanostra.org/apply-for-an-award-2016/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici