Înscrierile pentru concursul The Pitch, organizat la Festivalul NexT, prelungite până pe 26 martie

Înscrierile pentru concursul The Pitch, unul dintre cele mai populare proiecte din ediţia de anul trecut şi care revine la Festivalul Internaţional de Film NexT, se prelungesc până pe 26 martie, la cererea candidaţilor interesaţi.

55 afișări
Imaginea articolului Înscrierile pentru concursul The Pitch, organizat la Festivalul NexT, prelungite până pe 26 martie

Înscrierile pentru concursul The Pitch, organizat la Festivalul NexT, prelungite până pe 26 martie

Cineaştii aflaţi la început de drum se pot înscrie, pentru al doilea an consecutiv, în cursa pentru un premiu de 5.000 de euro, bani acordaţi pentru producţia unui scurtmetraj. Competiţia este organizată de ShortsTV, o televiziune internaţională dedicată scurtmetrajelor, şi are loc în cadrul mai multor festivaluri, inclusiv cel de la Cannes, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Pentru a simplifica procesul, toţi candidaţii selecţionaţi la The Pitch vor intra automat în programul NexT Short Film Market, unde vor avea şansa de a discuta cu "un script doctor pe marginea scenariului - dacă acesta este finalizat - sau a unui treatment şi de a-şi prezenta proiectele în faţa producătorilor români şi străini, în întâlniri individuale".

Candidaţii trebuie să fi regizat sau produs cel puţin un film scurt. Proiectul de scurtmetraj depus trebuie să aibă un buget mai mic de 10.000 de euro şi o durată maximă de 12 minute. Candidaturile trebuie să conţină un sinopsis al filmului, concepţia regizorală, bio-filmografia regizorului şi un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.

Numărul maxim de proiecte admise în concurs este 15. Candidaţii acceptaţi vor fi invitaţi la The Pitch, care va avea loc pe 15 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. Fiecare participant va avea exact 2 minute şi 15 secunde ca să îşi vândă ideea în faţa camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate pe pagina de Facebook a ShortsTV.

Cele cinci prezentări care adună cele mai multe "Like"-uri prin intermediul unei aplicaţii speciale, pe 18 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialişti, care va decide câştigătorul. Acesta va fi anunţat la gala de închidere a NexT pe 19 aprilie.

Regulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.

ShortsTV este prima televiziune internaţională HD dedicată scurtmetrajelor, fiind disponibilă în peste 40 de milioane de case din Statele Unite ale Americii şi Europa, inclusiv în România. ShortsTV achiziţionează anual producţii - animaţii, live action şi documentare - de la cele mai importante festivaluri din lume. În România, televiziunea este disponibilă în reţelele Telekom, UPC şi NextGen.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Institutului Cultural Român (ICR) şi al Programului Europa Creativă - Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici