Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii din Bucureşti au început

Înscrierile pentru cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", care va avea loc în perioada 3 - 10 octombrie, în Bucureşti, au început, data limită pentru primirea candidaturilor fiind 19 aprilie, anunţă Teatrul Ion Creangă.

225 afișări
Imaginea articolului Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii din Bucureşti au început

Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii din Bucureşti au început (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Teatrele şi companiile profesioniste de spectacole pentru copii, sau care au şi spectacole pentru copii în repertoriu, atât din ţară, cât şi din străinătate, se pot înscrie pentru participarea la festival până pe 19 aprilie. Înscrierea se va face în baza expedierii prin poştă, la adresa organizatorilor festivalului, sau pe adresa de e-mail festival@teatrulioncreanga.ro a următoarelor: formularul de aplicaţie completat, un DVD/ link cu înregistrarea integrală a spectacolului, patru fotografii din spectacol şi fişa tehnică a spectacolului, se arată pe site-ul Teatrului Ion Creangă din Bucureşti, organizatorul evenimentului.

În baza formularului de aplicaţie, unde se va specifica atât genul producţiei, cât şi segmentul de vârstă căruia i se adresează, producţia va fi încadrată de organizatori într-una din cele trei secţiuni de spectacole.

În urma vizionării DVD-urilor şi îndeplinirii condiţiilor solicitate, consiliul artistic al festivalului va stabili spectacolele care vor participa la cea de-a XI-a ediţie a evenimentului. Principalul criteriu în selecţia spectacolelor este calitatea lor artistică. Rezultatele etapei de selecţie vor fi comunicate pe site-ul organizatorului (www.teatrulioncreanga.ro) şi pe site-ul festivalului (www.fitc.ro), pe data de 1 mai.

Mai multe informaţii despre regulament, precum şi formularul de înscriere se găsesc pe site-ul Teatrului Ion Creangă.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", organizat anual de Teatrul Ion Creangă, este un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, care include, pe parcursul celor opt zile de desfăşurare, o serie amplă de spectacole, ateliere de creaţie şi evenimente conexe dedicate copiilor, se arată pe site-ul instituţiei teatrale. Dat fiind faptul că festivalul se adresează şi profesioniştilor care activează în domeniul creaţiei teatrale pentru copii şi specialiştilor implicaţi în educarea tinerei generaţii, programul este completat de o serie de colocvii şi workshop-uri despre arta spectacolului.

Cu ocazia celei de-a XI-a ediţii, organizatorii îşi propun să reunească o selecţie artistică diversificată ca formă de reprezentare teatrală şi încurajează companiile profesioniste de spectacole să participe cu producţii de teatru dramatic, liric, coregrafic, teatru de păpuşi etc., cu menţiunea că îşi rezervă dreptul de a acorda prioritate spectacolelor dramatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici