Institutul Cultural Român va putea desfăşura activităţi de valorificare a resurselor proprii

Institutul Cultural Român va putea desfăşura activităţi de valorificare a resurselor proprii, activităţi ce vor fi finanţate integral din veniturile proprii, potrivit unei Hotărâri adoptate miercuri de Guvern.

94 afișări
Imaginea articolului Institutul Cultural Român va putea desfăşura activităţi de valorificare a resurselor proprii

Institutul Cultural Român va putea desfăşura activităţi de valorificare a resurselor proprii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aceste activităţi constau în vânzarea produselor editoriale, realizarea de studii, analize şi programe pe bază de contracte de cercetare, precum şi în proiecte realizate în parteneriat public-privat, potrivit unui comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de biroul de presă al Executivului.

Pentru desfăşurarea acestor activităţi, Institutul Cultural Român va utiliza personal propriu de specialitate, iar veniturile realizate se vor folosi pentru finanţarea cheltuielilor cu acţiunile cu caracter ştiinţific şi social-cultural.

Prevederile acestei Hotărâri de Guvern completează actualele obiective ale ICR, prevăzute în Legea numărul 356 din 2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român.

Între obiectivele ICR se numără şi "realizarea şi editarea unor lucrări de referinţă din domeniile literaturii, artei şi ştiinţei, de opere literare, precum şi de publicaţii, singur sau în parteneriat cu instituţii specializate din ţară şi din străinătate", dar şi "realizarea, în parteneriat cu instituţii specializate, publice sau private, din România şi din străinătate, a unor studii, analize şi cercetări comparate în vederea elaborării de prognoze pentru diferite sectoare ale vieţii sociale şi culturale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici