Institutul Smithsonian: Statuia Libertăţii a reprezentat iniţial o femeie musulmană

Statuia Libertăţii din New York a fost creată iniţial pentru a reprezenta o femeie musulmană, se afirmă pe blogul revistei oficiale editate de Institutul Smithsonian din Statele Unite ale Americii, informează msn.com.

795 afișări
Imaginea articolului Institutul Smithsonian: Statuia Libertăţii a reprezentat iniţial o femeie musulmană

Institutul Smithsonian: Statuia Libertăţii a reprezentat iniţial o femeie musulmană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui articol apărut pe blogul Smart News, publicaţie finanţată de Guvernul american, unul dintre creatorii Statuii Libertăţii şi-a găsit sursa de inspiraţie în monumentele din Egipt şi dorea, iniţial, să sculpteze o femeie musulmană din popor, purtând voalul tradiţional islamic, lângă Canalul de Suez.

Articolul îl citează pe istoricul Barry Moreno, autorul mai multor cărţi despre celebra statuie, ale cărei "origini islamice" au fost raportate şi săptămâna trecută pe site-ul The Daily Beast.

"Având forma unei femei musulmane din popor, voalată, statuia avea iniţial o înălţime de 26,2 metri, iar piedestalul avea la rândul său 14,6 metri", a explicat istoricul Barry Moreno în cartea sa intitulată "The Statue of Liberty".

Designul iniţial a fost refăcut, iar statuia a devenit în cele din urmă colosul de inspiraţie romanică de astăzi, care reprezintă un simbol al libertăţii, amplasat în portul oraşului New York.

Statuia Libertăţii a fost un cadou făcut de Franţa Statelor Unite în 1886, în semn de recunoaştere a prieteniei dintre cele două ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici