"Interior. Scară de bloc" a câştigat Premiul Special al Juriului, la Uppsala

Filmul "Interior. Scară de bloc", de Ciprian Alexandrescu, a câştigat Premiul Special al Juriului la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala, desfăşurat în perioada 20 - 26 octombrie, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm.

168 afișări
Imaginea articolului "Interior. Scară de bloc" a câştigat Premiul Special al Juriului, la Uppsala

"Interior. Scară de bloc" a câştigat Premiul Special al Juriului, la Uppsala

Premiul i-a fost înmânat producătorului Paul Sorin Damian de la Dawis Independent Film, aflat la festival la invitaţia ICR Stockholm.

Filmul "Interior. Scară de bloc", din distribuţia căruia fac parte Vlad Ivanov, Luminiţa Gheorghiu şi Tudor Aaron Istodor, prezintă reacţia vecinilor atunci când un cadavru este descoperit în ghena unui bloc.

Cu umor negru şi aleasă fineţe, filmul arată compasiunea şi limitările oamenilor în încercarea lor de a face faţă neprevăzutului.

Scurtmetrajul lui Ciprian Alexandrescu a fost deja premiat la Festivalul CineMAiubit, în 2007, şi nominalizat la Premiile Gopo pe 2008.

De asemenea, filmul a fost selectat în secţiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de la Cannes de anul acesta.

"Interior. Scară de bloc" a fost selectat în competiţia festivalului alături de "Alexandra", de Radu Jude, şi a concurat cu peste 300 de producţii din întreaga lume.

Este pentru a doua oară consecutiv când un film românesc este premiat la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala, cel mai mare eveniment de gen din Scandinavia.

Anul trecut, premiul cel mare al festivalului, Uppsala Grand Prix, i-a revenit lui Radu Jude, pentru filmul "Lampa cu căciulă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici