Internet blocat pentru cei care descarcă ilegal fişiere

Parlamentul European a cedat presiunilor statelor membre intersate să deconecteze utilizatorii de la Internet fără hotărâre judecătorească dacă aceştia sunt suspectaţi că dau downloadat fişiere ilegal, informează "Capital".

59 afișări
Imaginea articolului Internet blocat pentru cei care descarcă ilegal fişiere

Internet blocat pentru cei care descarcă ilegal fişiere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce Parlamentul European a votat de două ori Amendamentul 138, conform căruia deconectarea utilizatorilor de la Internet se poate face doar în baza unei hotărâri judecătoreşti, Consiliul European a reuşit să excludă articolul din Pachetul Telecom. Statele vor avea libertatea de a introduce noi măsuri de restricţionare a Internetului în cazul încălcării legilor copyright-ului, fără a mai avea nevoie de hotărâre judecătorească.

Citeşte mai multe despre reglementările referitoare la descărcarea ilegală de fişiere pe www.capital.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici