Interpretul de muzică folk Iurie Sadovnic s-a sinucis

  • Artistul şi-a luat zilele folosind arma pe o deţinea.
  • Tragedia s-a întâmplat într-un moment în care muzicianul a rămas singur acasă.
  • Iuri Sadovnic a lăsat în urmă un bilet de adio.
1782 afișări
Imaginea articolului Interpretul de muzică folk Iurie Sadovnic s-a sinucis

Iurie Sadovnic

Cântăreţul moldovean Iurie Sadovnic şi-a luat zilele, după ce s-a împuşcat în cap cu o armă. Tragedia s-a întâmplat în locuinţa muzicianului din Chişinău. Informaţia a fost confirmată de Natalia Stati, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit lui Stati, cadavrul artistului a fost depistat de căre soţia sa, în această după-amiază, în jurul orei 14:20.

„În cadrul investigaţiilor poliţiştii au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani şi-ar fi aplicat o plagă prin împuşcătură în regiunea capului, în urma căreia a decedat.

Soţia victimei a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când ea s-a întors acasă l-a gasit decedat. Arma era deţinută legal de către bărbat.

La examinare de către medicul legist, nu au fost depistate urme de moarte violentă, în afară de cele provocate de glonţ. Pe caz a fost iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor”, a comunicat Stati pentru Deschide.md.

Înainte de a se împuşca, interpretul a lăsat un bilet de adio. ”Am prea multe boli. Nu vreau să fiu nimănui povară”, a scris Sadovnic.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în localitatea Jura, raionul Rîbniţa, RSSM. A fost un muzician şi cântăreţ de muzică uşoară şi folk din Republica Moldova. A activat ca solist al formaţiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formaţia „Haiducii” a Institutului de Arte (1968-1973), formaţia „Sonor” (1973-1976), formaţia de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970-1972), „Contemporanul” (1977-1978) şi „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chişinău.

În 1983, a fondat formaţia „Legenda”, care a activat până în 1993. În 1999, el a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

A fost distins cu titlul de Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000) şi cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) şi Ordinul Republicii (2015).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici