Interviu/ Alexandru Ciubotariu: "Pisica Pătrată" intervine în oraş. De-sălbăticirea cinema Dacia-Bucureşti - FOTO

Alexandru Ciubotariu "Ciubi" sau "Pisica Pătrată" desenează pe pereţi ”semne pisiceşti”. ”Pisica Pătrată” este prezentă pe pereţii unor şcoli din Sibiu şi Giuleşti-Bucureşti, la Arad şi pe Cinema Capitol Bucureşti. Prezenţa Pisicii este semnul de de-sălbăticire a societăţii.

519 afișări
Imaginea articolului Interviu/ Alexandru Ciubotariu: "Pisica Pătrată" intervine în oraş. De-sălbăticirea cinema Dacia-Bucureşti - FOTO

Interviu/ Ciubotariu: "Pisica Pătrată" intervine în oraş. De-sălbăticirea cinema Dacia-Bucureşti

”Pisica pătrată” este semn de meditaţie. Fiecare dintre noi ar trebui s-o privim şi să ne gândim la propriul destin urban. Unde apare, Pisica repară grafic o nedreptate, un abandon. Alexandru Ciubotariu"Ciubi" sau "Pisica Pătrată" este artistul grafic, care se manifestă şi în mediul clasic, dar şi direct în cel social. Este coordonator al volumului "Istoria Benzii Desenate Româneşti", alături de Dodo Niţă, dar şi al cărţii care a reunit lucrări sale recente (2010-2016) .

Este iniţiator şi curator al Muzeului Benzii Desenate în Bucuresti, dar graficianul care colorează oraşul prin personajele sale pisiceşti. La Festivalul de la Sibiu ”a desenat” pe o şcoală, parte din proiectul Live from Giuleşti. În Bucureşti, iar ”a desenat” altă şcoală în Giuleşti de data asta. Aradul, Parisul, Cristianul-Braşov, Cărtureştiul-Bucureşti, cinema Capitol-Bucureşti. Pe 11 noiembrie 2016 s-a încheiat intervenţia urbană Cinema Dacia/ Marconi din zona pieţii Matache, unde cinematograful abandonat a fost revitalizat grafic. Poate fi privit, după îndelung abandon.

Reporter: De ce este pătrată?

Alexandru Ciubotariu: Este pătrată că aşa a fost de la început. Pe parcurs mi-am dat seama că e mai interesantă şi mai haioasă aşa şi că se pliază mai bine pe arhitectura oraşului aşa pătrată.

Reporter: Când este rotundă?

Alexandru Ciubotariu: Nu prea îi place să se dea rotundă...

Reporter: Ce-nsemni tu pentru Pisica Pătrată?

Alexandru Ciubotariu: Cred că mai puţin decât înseamnă Pisica Pătrată pentru mine. Sub acest nume am reuşit să mă ascund în primă fază apoi să mă eliberez. Sub acest nume am putut devia de la un traseu artistic oarecum previzibil la momentul respectiv. Mi-a dat libertatea stilistică de care aveam mare nevoie în momentul în care am început să intervin în oraş sub acest nume.

Reporter: Dar ea pentru tine?

Alexandru Ciubotariu: Surprinsă. De multe ori privesc multe lucrări cu o oarecare uimire ca şi când nu mi-ar aparţine...

Intervenţia Urbană Dacia/Marconi Bucureşti:

https://www.facebook.com/ARTISTpisicapatrata/

Cine este Alexandru Ciubotariu

http://undergroundbd.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/ARTISTpisicapatrata/
www.muzeulbd.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici