Interviu cu Preasfinţitul Justinian, arhiepiscopul Maramureşului, duminică, la "România, te iubesc!"

Un interviu emoţionant cu Preasfinţitul Justinian, arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, realizat de Alex Dima, va fi difuzat, duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, în ultima ediţie din acest sezon al emisiunii "România, te iubesc!"

1306 afișări
Imaginea articolului Interviu cu Preasfinţitul Justinian, arhiepiscopul Maramureşului, duminică, la "România, te iubesc!"

Interviu cu Preasfinţitul Justinian, arhiepiscopul Maramureşului, duminică, la "România, te iubesc!"

Telespectatorii ProTv l-au cunoscut pe arhiepiscop de Paşti, în cadrul aceleiaşi emisiuni, când i-a fost prezentată întreaga viaţă.

La 92 de ani şi peste 70 de călugărie, Înaltul Justinian al Maramureşului este un clarvăzător şi un om de o rară înţelepciune. Cu o deschidere şi o sinceritate dezarmantă, cuvintele părintelui răsună profetic: "Dumnezeu dă unui popor conducătorii pe care îi merită", fiind de părere că pe români Dumnezeu nu-i pedepseşte, ci îi lasă să-şi facă de cap.

"Suntem la începutul mileniului trei. Fie ne aşteaptă binele sau ne asteaptă catastrofa, daca ne pierdem de Dumnezeu. Nu e o ameninţare. E o realiate. Vor veni peste Pământ lucuri pe care nici noi nu le putem inchipui dacă nu ne ridicăm în picioare", spune preasfântul.

La rândul său, corespondentul Ştirilor Pro Tv Alex Dima declară: "Vine Crăciunul şi, dincolo de alergătura prin hipremarketuri după Moş Crăciuni de ciocolată şi oferte la diverse nimicuri, ar trebui sa ne liniştim puţin, să înţelegem că această sărbătoare reprezintaă un început, o naştere, să ne împăcăm cu noi şi cu cei de lângă noi".

"Să ţinem măcar câteva zile post, poate reuşim să ne şi spovedim, să ascultăm şi să primim colindători. Să nu-l încurcăm şi confundăm pe Iisus Hristos cu Mos Crăciun. Tocmai de aceea ne-am dus acum la Înaltul Justinian. Să dăm în aceste zile sufletului şi minţii ce li se cuvine, să primim nişte răspunsuri şi să furăm din energia pe care o răspândeşte acest om", ne sfătuieşte Alex Dima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici