Interviu cu prinţul Charles, sâmbătă, la Pro TV, în filmul documentar "Sălbăticia Carpaţilor"

Pro TV difuzează, sâmbătă, de la ora 10.30, filmul documentar "Sălbăticia Carpaţilor/ Wild Carpathia", care include un interviu inedit cu prinţul Charles al Marii Britanii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de postul TV.

366 afișări
Imaginea articolului Interviu cu prinţul Charles, sâmbătă, la Pro TV, în filmul documentar "Sălbăticia Carpaţilor"

Prinţul Charles al Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tradus în 20 de limbi străine şi difuzat în 119 ţări, "Wild Carpathia" este un documentar realizat de canalul Travel Channel şi finanţat de Fondul European pentru Natură. Coproducător şi realizator este Charlie Otley, englezul care porneşte într-o aventură de neuitat pe plaiurile "sălbatice" româneşti şi prin pădurile superbe, dar prea puţin cunoscute ale Munţilor Carpaţi.

Zona reprezintă una dintre puţinele rămase neatinse din Europa, unde încă mai trăiesc lupi, urşi şi lincşi. Documentarul se opreşte şi asupra istoriei zbuciumate a locurilor prezentate, poposind deopotrivă la ruinele dacice şi la aşezările formate în perioada medievală, sate izolate, trecători prin munţi, unde Otley a avut ocazia să întâlnească personaje pitoreşti: ciobani, artişti, ecologişti, chiar şi un conte.

Poate cea mai inedită parte a filmului o constituie interviul cu prinţul Charles al Marii Britanii, care şi-a subliniat descendenţa din domnitorul român Vlad Ţepeş şi şi-a afirmat interesul pentru această zonă. De altfel, prinţul deţine mai multe proprietăţi în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Braşov) şi una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prinţul Charles nu este în România, proprietăţile sunt închiriate turiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici