Interviuri cu veterani britanici, în "Ultimele voci ale Primului Război Mondial", la BBC Knowledge

Seria documentară "Ultimele voci ale Primului Război Mondial", care are la bază o vastă colecţie de interviuri filmate cu veterani britanici, va fi difuzată miercuri, începând cu ora 23.00, la BBC Knowledge, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

257 afișări
Imaginea articolului Interviuri cu veterani britanici, în "Ultimele voci ale Primului Război Mondial", la BBC Knowledge

Interviuri cu veterani britanici, în "Ultimele voci ale Primului Război Mondial", la BBC Knowledge (Imagine: EPA)

Documentarul oferă o perspectivă fascinantă asupra unuia dintre cele mai tragice şi sângeroase conflicte din istoria umanităţii: Primul Război Mondial.

Peste 750.000 de britanici şi-au pierdut viaţa în acest război: soldaţi, marinari, aviatori, asistente medicale, muncitori în fabricile de armament şi chiar copii. Cei care au supravieţuit împărtăşesc povestea vieţii lor din acea perioadă traumatizantă. Documentarul include primul interviu cu Harry Patch, ultimul supravieţuitor al războiului de tranşee, decedat la vârsta de 111 ani.

Aceste experienţe conturează o perspectivă uluitoare a unui război care a început euforic şi s-a încheiat prin lupta crâncenă pentru supravieţuire. Realizatorul documentarului, Steve Humphries, oferă cea mai detaliată şi amplă cronică istorică orală a participării britanice la "Marele Război" de până în prezent.

Televiziunea BBC Knowledge s-a lansat pentru prima dată în 2013, în Cipru, Ungaria, România şi Slovenia. În România, televiziunea BBC Knowledge poate fi recepţionată în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV. BBC Knowledge poate fi recepţionat în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici