Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, invitată în emisiunea ,,InSecuritate”: ,,Anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere”

  • Ioana Mihăilă: ,,Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi şi mai ales, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil”
  • Ioana Mihăilă: ,,Pentru a preveni obezitatea la copil se face educând, în primul rând, adultul care hrăneşte copilul şi oferind copilului accesul la activitate fizică.”
  • Ioana Mihăilă: ,,Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul”
  • Ioana Mihăilă: ,,Anorexia este o afecţiune a ţărilor destul de dezvoltate şi afectează, în general femeile tinere, care au un anumit profil”
1012 afișări
Imaginea articolului Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, invitată în emisiunea ,,InSecuritate”: ,,Anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere”

Emisiunea ,,InSecuritate”, cu Bogdan Nicolae

Invitată în emisiunea  ,,InSecuritate”, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii a vorbit, printre alte subiecte şi despre obezitatea la copii, o problemă care devine pe zi ce trece mai actuală şi mai îngrijorătoare.

Referitor la acest subiect, Ioana Mihăilă mărturiseşte că adultul ar trebui să fie primul educat în ceea ce priveşte alimentaţia pe care o oferă copilului, dar şi cu felul în care îi stabileşte priorităţile pentru activităţile din timpul liber.

Reamintim că Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de ministru al Sănătăţii pe 21 aprilie 2021, din partea USR-PLUS, după ce Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîţu.

Ioana Mihăilă – fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi medic endocrinolog – este al patrulea ministru al Sănătăţii în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru şi Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă: ,,Acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul”

,,Deocamdată, România nu stă foarte rău dacă ne comparăm cu alte ţări din UE la incidenţa obezităţii la adult, dar stăm destul de rău atunci când vorbim de incidenţa obezităţii la copil. Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul. (…)

Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi şi mai ales, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil. Cred că, pe acest lucru, trebuie să ne concentrăm pentru a preveni obezitatea la copil şi acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul care hrănesc copilul şi oferind copilului accesul la activitate fizică.”

Ioana Mihăilă: ,,Anorexia este o afecţiune destul de puţin recunoscută”

Invitata lui Bogdan Nicolae vorbeşte şi despre anorexie, o afecţiune destul de puţin recunoscută, însă despre care susţine că este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere.

,,Anorexia este o afecţiune a ţărilor destul de dezvoltate şi afectează, în general femeile tinere, care au un anumit profil. Este o afecţiune destul de puţin recunoscută, dar este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere. E bine că aduceţi lucrul ăsta în discuţie, pentru că este bine să fie conştientizată şi este bine să fie conştientizată importanţa ei”, conchide Ioana Mihăilă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici