Iohannis, dejun de lucru cu şefi de stat şi de guvern din UE pe tema educaţiei şi culturii

Preşedintele Klaus Iohannis, a participat, vineri, la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, care s-a desfăşurat la Göteborg, în Suedia, unde a luat parte şi la un dejun de lucru al şefilor de stat şi de guvern din UE.

310 afișări
Imaginea articolului Iohannis, dejun de lucru cu şefi de stat şi de guvern din UE pe tema educaţiei şi culturii

Iohannis, dejun de lucru cu şefi de stat şi de guvern din UE pe tema educaţiei şi culturii

Discuţiile s-au centrat pe asigurarea de locuri de muncă echitabile, creştere incluzivă, oportunităţi egale şi responsabilitate comună, dar şi existenţa unor pieţe ale muncii europene funcţionale şi echitabile, protecţie socială eficientă şi sustenabilă şi promovarea dialogului social, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a avut o intervenţie în cadrul sesiunii tematice privind accesul la piaţa forţei de muncă, în care a vorbit despre principalele provocări care trebuie avute în vedere pentru îmbunătăţirea accesului la piaţa muncii, dar şi despre iniţiativele naţionale şi europene care pot fi dezvoltate în continuare pentru crearea de locuri de muncă, pentru eliminarea barierelor şi crearea condiţiilor pentru integrarea şi menţinerea pe piaţa forţei de muncă.

De asemenea, şeful statului a susţinut şi necesitatea consolidării integrării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile.

Klaus Iohannis a menţionat că, în ţara noastră, implementarea Strategiei naţionale în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi are deja rezultate, diferenţele de gen pe piaţa muncii fiind unele dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în marja Summitului, a avut loc un dejun de lucru al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, dedicat acţiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educaţie şi cultură.

„În acest context, preşedintele României a subliniat că, deşi competenţele în domeniile educaţiei şi culturii sunt naţionale sau chiar regionale, Uniunea Europeană îşi poate aduce o contribuţie importantă şi poate lansa şi alte iniţiative de succes, plecând de la realizările obţinute până în prezent, referindu-se în special la programul Erasmus+”, se arată în documentul citat.

De asemenea, şeful statului a spus că România susţine proiectele şi iniţiativele care accentuează apartenenţa la un spaţiu european comun şi contribuie la recâştigarea încrederii în UE şi în valorile sale.

În ceea ce priveşte cultura, Iohannis a subliniat importanţa mobilităţii artiştilor şi a profesioniştilor, care poate asigura deschiderea către noi schimburi interculturale şi proiecte europene comune.

Şeful statului a subliniat rolul important al culturii la nivel european în vederea promovării valorilor şi idealurilor comune europene, iar în acest sens a menţionat şi importanţa Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici