Ion Caramitru, un nou mandat de director la TNB: Proiectul de management a obţinut nota 9,95

Actorul Ion Caramitru a obţinut un nou mandat la conducerea Teatrului Naţional Bucureşti, iar potrivit unui anunţ al Ministerului Culturii proiectul de management al instituţiei bucureştene pentru următorii cinci ani a obţinut în urma concursului nota 9,95.

456 afișări
Imaginea articolului Ion Caramitru, un nou mandat de director la TNB: Proiectul de management a obţinut nota 9,95

Ion Caramitru, un nou mandat de director la TNB: Proiectul de management a obţinut nota 9,95

Potrivit unui ordin al Ministerului Culturii s-a aprobat "Caietul de obiective elaborat în vederea organizării şi desfăşurării analizei noului proiect de management al domnului Ion-Horia-Leonida Caramitru, manager al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti", care a obţinut în urma evaluării finale nota 9,95.

Gândit şi redactat în strictă conformitate cu cerinţele caietului de obiective aprobat de autoritate, proiectul asumă o experienţă de 10 ani ca manager al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti şi propune o nouă abordare, corespunzătoare unei noi etape a activităţii teatrului, se precizează în proiectul de management publicat pe site-ul oficial al TNB.

În proiectul de management se insistă pe vocaţia culturală polivalentă a instituţiei bucureştene şi pe metodele prin care cei de la conducere îşi propun să menţină nivelul artistic înalt cu care publicul este obişnuit. Printre proiecte se numără organizarea unei licitaţii pentru amenajarea unor cafenele, a unei săli de expoziţii şi a unei librării în incinta noii clădiri TNB, dar şi iniţierea unui festival al teatrelor naţionale şi o asociaţie a acestor instituţii. Totodată, în proiect se precizează că estimarea fondurilor alocate de Ministerul Culturii către TNB nu sunt suficiente.

"Pentru perspectivele de dezvoltare a activităţii Teatrului Naţional – care necesită o sporire, treptată, a personalului artistic şi tehnico – administrativ, de la 500 la 850 - până în 2021, precum şi creşterea subvenţiei alocate, proporţional cu realizarea sarcinilor prevăzute în Caietul de obiective elaborat de autoritate, nu este dătătoare de speranţă estimarea fondurilor ce urmează să fie alocate, pe surse şi titluri de cheltuieli, de către Ministerul Culturii, în perioada 2016 – 2019.", se arată în proiectul de management.

"Dată fiind importanţa şi amploarea activităţii Teatrului Naţional, a publicului, din ce în ce mai numeros, care îl frecventează, evoluţia activităţii noastre depinde – într-o proporţie mult mai mare decât în cazul altor instituţii publice de cultură şi, mai cu seamă, altor instituţii de spectacol – de evoluţiile politice, socio-economice şi normativ - administrative de la nivel naţional, precum şi de la nivelul Municipiului Bucureşti. În egală măsură, realizarea vocaţiei culturale polivalente a teatrului şi concretizarea obiectivelor pe care ni le propunem prin prezentul Proiect de management depind, într-o măsură determinată, de sprijinul Ministerului Culturii prin iniţierea şi susţinerea unui nou cadru normativ de organizare şi funcţionare, alocarea resurselor financiare şi asigurarea celor umane necesare desfăşurării activităţii noastre dedicate împlinirii vocaţiei culturale polivalente a Teatrului Naţional.", se mai arată în proiectul de management.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici