Iosif Constantin Drăgan a fost înmormântat

Omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a fost înmormântat, luni, într-o capelă din Cimitirul greco-catolic din Lugoj, judeţul Timiş, sute de persoane fiind prezente pentru a-l conduce pe ultimul drum.

733 afișări
Imaginea articolului Iosif Constantin Drăgan a fost înmormântat

Fiul lui Iosif Constantin Drăgan, împiedicat să intre la slujba religioasă (Imagine: Mediafax Foto)

În timpul ceremoniei religioase oficiate la Catedrala Greco-Catolică, fiului din afara căsătoriei al lui Iosif Constantin Drăgan, Mike Fink, i s-a făcut rău, motiv pentru care a ieşit din biserică.

 

El a refuzat însă îngrijirile medicilor de la Ambulanţă, prezenţi la faţa locului, şi s-a îndreptat către sediul Poliţiei, aflat în apropiere, unde a băut un pahar cu apă.

Ulterior, el s-a îndreptat spre cimitir, însă nu a fost lăsat de oamenii de pază să intre în capela în care a fost înmormântat omul de afaceri decât după ce soţia acestuia a ieşit.

Sute de persoane au participat la funeraliile omului de afaceri Iosif Constantin Drăgan, ceremonia religioasă având loc, luni la prânz, la Catedrala Greco-Catolică "Pogorârea Sfântului Spirit" din Lugoj.

La slujba oficiată de trei episcopi şi un sobor de preoţi au participat, în Catedrala Greco-Catolică "Pogorârea Sfântului Spirit", familia şi apropiaţii omului de afaceri, iar în curtea catedralei s-au aflat sute de persoane care l-au condus pe omul de afaceri pe ultimul drum.

O primă slujbă religioasă pentru omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a avut loc, luni dimineaţă, la Universitatea Europeană Lugoj, în prezenţa membrilor familiei şi a persoanelor apropiate.

Sicriul a fost depus apoi la Catedrală, unde fiului lui Iosif Constantin Drăgan din afara căsătoriei, Mike Fink, nu i s-a permis pentru scurt timp accesul de către bodyguarzi, el fiind însă primit ulterior, după ce a aşteptat în faţa bisericii.

Mike Fink nu a fost lăsat iniţial să intre nici la prima slujbă religioasă, care a avut loc la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, oamenii de pază declarând că au împiedicat accesul acestuia pentru că nu l-au recunoscut.

Iosif Constantin Drăgan s-a stins din viaţă joi, la ora 10.00, la Palma De Mallorca, Spania, la vârsta de 91 de ani.

Iosif Constantin Drăgan s-a născut în 20 iunie 1917, la Lugoj. Acesta a ocupat timp de mai mulţi ani prima poziţie în Top 300, din postura de om de afaceri, dar a fost în egală măsură profesor, istoric, doctor în jurisprudenţă corporativă şi scriitor.

Este fondatorul companiei ButanGas, al Fundaţiei Europene Drăgan şi Centrului European de Studii Tracice.

Iosif Constantin Drăgan a fost căsătorit cu Daniela Veronica Guşă, fiica generalului Ştefan Guşă, din această căsătorie având trei copii: Ştefan Constantin (9 ani) şi gemenii Alexandru Eugen şi Tudor Sebastian (7 ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici