Iranul a produs un antivirus capabil să neutralizeze virusul de spionaj "Flame"

Iranul susţine că a produs un antivirus capabil să identifice şi să distrugă virusul informatic "Flame", utilizat în atacuri cibernetice, anunţă Centrul iranian pentru combaterea atacurilor informatice.

358 afișări
Imaginea articolului Iranul a produs un antivirus capabil să neutralizeze virusul de spionaj "Flame"

Iranul a produs un antivirus capabil să neutralizeze virusul de spionaj "Flame" (Imagine: Shutterstock)

Centrul Maher, subordonat Ministerului iranian al Telecomunicaţiilor, "a reuşit să identifice virusul Flame", apoi a pregătit un antivirus capabil să îl identifice şi să îl elimine, conform unui comunicat al acestei instituţii.

Agenţia semioficială Fars anunţă, citând Centrul Maher, că virusul "Flame" ar fi la originea unui "furt de informaţii" la scară largă, în ultimele săptămâni.

Compania de profil Kaspersky Lab a anunţat că "Flame" este un nou virus informatic având funcţia de spionaj, utilizat în prezent de mai multe state ale căror nume nu au fost dezvăluite.

Conform agenţiei Fars, "Flame" ar fi utilizat în Iran, Sudan, Siria, Israel, Arabia Saudită şi Egipt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici