Iubitorii Festivalului Enescu construiesc "Ţara lui Enescu", duminică, în Capitală

Iubitorii Festivalului "George Enescu" sunt aşteptaţi, duminică, de la ora 17.00, în Piaţa Roma din Centrul vechi al Capitalei să construiască "Ţara lui Enescu", prin montarea unei expoziţii de fotografii, care arată "locuri frumoase, oameni buni şi valori care fac România să crească".

154 afișări
Imaginea articolului Iubitorii Festivalului Enescu construiesc "Ţara lui Enescu", duminică, în Capitală

Iubitorii Festivalului Enescu construiesc "Ţara lui Enescu", duminică, în Capitală (Imagine: Cosmin Deaconescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, fotografiile sunt oferite de către colaboratorii contului de Facebook "273 de locuri pe care să le vezi înainte să pleci din România" şi sunt decupate în formă de piese de puzzle, iar participanţii la eveniment vor avea ocazia să le monteze.

Fiecare imagine are un titlu care corespunde unei valori promovate prin proiectul derulat în acest an de Festivalul "George Enescu" - Bucureştiul Creativ - care urmăreşte transformarea Capitalei într-un spaţiu magic, al creativităţii şi al valorilor.

De asemenea, gardul fostului Magazin Bucureşti va fi acoperit cu un banner uriaş al Festivalului "George Enescu" şi al Bucureştiului Creativ.

La final, va rezulta o compoziţie originală, cu imagini ale unora dintre cele mai frumoase locuri din România.

Proiectul, realizat în cadrul unui parteneriat între Festivalul "George Enescu", echipa "273 de locuri pe care să le vezi înainte să pleci din România" şi OMA Vision, va putea fi vizitat, admirat şi fotografiat în Piaţa Roma în perioada 15-28 septembrie. Accesul la această expoziţie este liber.

"Ţara lui Enescu" este un proiect prezentat în cadrul Bucureştiului Creativ. Bucureştiul creativ este un concept care îşi propune să transforme Capitala într-un spaţiu magic, al creativităţii şi valorii, al muzicii şi al artei urbane. Este pentru prima dată când un eveniment cultural internaţional de talia Festivalului Internaţional "George Enescu" capătă o asemenea dimensiune, prin intermediul unei olimpiade culturale care se desfăşoară în acelaşi timp cu Festivalul, în spaţii publice importante din Capitală, reunind peste 30 de proiecte, expoziţii, instalaţii şi activităţi cu intrarea liberă.

Apelul de proiecte pentru Bucureştiul Creativ a fost lansat pe data de 30 iunie şi a urmărit atragerea unor proiecte care promovează în spaţiul public valori care fac o comunitate să funcţioneze şi să se dezvolte. Bucureştiul creativ poartă amprenta şi spiritul lui Enescu, reinterpretate prin identitate vizuală, prin creaţie în forme plastice, prin promovarea valorilor în care marele artist a crezut.

Cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România, Festivalul "George Enescu", se desfăşoară între 1 şi 28 septembrie 2013, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmăriţi, cu această densitate, pe scenele româneşti, timp de o lună, cei mai performanţi muzicieni contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici