”Jacky în regatul femeilor”, premiul pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu, la Comedy Cluj

Pelicula ”Jacky în regatul femeilor” a primit premiul pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu, sâmbătă seară, în cadrul Galei de închidere a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, la care a fost prezent şi actorul Victor Rebengiuc.

137 afișări
Imaginea articolului ”Jacky în regatul femeilor”, premiul pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu, la Comedy Cluj

”Jacky în regatul femeilor”, premiul pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu, la Comedy Cluj

Potrivit directorului de comunicare al Festivalului Comedy Cluj, Cătălin Anchidin, opt lungmetraje prezentate în premieră naţională au intrat în Competiţia Internaţională a celei de-a VI-a ediţii a manifestării, juriul fiind format din regizorii Cecília Felméri, Igor Mirkovic, Mike Ott, Lodewijk Crijns şi criticul de film Mihai Fulger, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Pelicula «Jacky în regatul femeilor» semnată de regizorul şi scenaristul Riad Sattouf a fost dublu premiată: cel mai bun film şi cel mai bun scenariu. (...) Actriţa Anamaria Vartolomei a primit cele două trofee Comedy Cluj în numele echipei filmului. Tânăra a jucat alături de actori celebri precum Charlotte Gainsbourg, Vincent Lacoste sau Michel Hazanavicius. Îndrăzneţ şi inovator, «Jacky au royaume des filles/Jacky în regatul femeilor» spune povestea unei femei autoritare din Republica Democratică Bubunne care îşi condamnă oponenţii la spâzurătoare. În această ţară ciudată, femeile sunt la putere, în vreme ce bărbaţii, îmbrăcaţi în robe din cap până în picioare, au îndatoriri domestice”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii Comedy Cluj.

La Gala de închidere a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, cel mai bun regizor a fost desemnat Lionel Bari, pentru ”maniera în care a condus actorii şi a reconstruit epoca” în pelicula ”Marile unde/ Les grandes ondes a l’ouest”.

Premiul pentru cea mai bună interpretare i-a fost acordat actriţei Elise Shaap pentru rolul din “Rămas-bun lunii/Farewell to the Moon”.

“Un personaj complex, ca de vis, care se dovedeşte a avea propriile fantezii şi pe care Shaap îl transformă într-o fantezie a spectatorilor. Prezent la Gala Comedy Cluj, regizorul Dick Tuinder a primit trofeul în numele actriţei”, mai arată sursa citată.

Filmul “Goodman/Om Bun” (Rusia) a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, iar premiul publicului a fost acordat documentarului “Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon”, în regia actorului Mike Myers.

În cadrul Galei de închidere a Festivalului de Film Comedy Cluj, actorul Victor Rebengiuc a primit premiul de excelenţă.

“Unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi actori de teatru şi film, Victor Rebengiuc a primit Premiul de Excelenţă al celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Actor de o versatilitate incredibilă, cu o experienţă de peste 50 de ani în teatru şi film, Victor Rebengiuc este o figură marcantă în dezvoltarea culturii româneşti. Tipătescu, Apostol Bologa, Tănase Scatiu, Iancu Pampon, Ilie Moromete sau Niki Ardelean sunt doar câteva din seria rolurilor memorabile”, precizează organizatorii Comedy Cluj.

La Gala de închidere a festivalului au fost prezenţi aproximativ 700 de invitaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici