Jean Constantin a fost văzut ultima dată de vecini marţi seară

Vecinii actorului Jean Constantin, care a fost găsit mort, miercuri după-amiază, în locuinţa sa din Constanţa, spun că ultima dată l-au văzut pe artist marţi seară, când acesta a ieşit să se plimbe şi a mers în Portul Tomis, unde avea o ambarcaţiune.

361 afișări
Imaginea articolului Jean Constantin a fost văzut ultima dată de vecini marţi seară

Jean Constantin a fost văzut ultima dată de vecini marţi seară (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Mitu Stere, administratorul asociaţiei de proprietari a blocului de pe bulevardul Ferdinand din Constanţa unde locuia actorul, a afirmat că marţi seară Jean Constantin a ieşit la plimbare şi a mers în Portul Tomis, unde a stat o perioadă în ambarcaţiunea pe care o deţinea.

Tot marţi seară, actorul s-a întâlnit şi cu un prieten de familie, Dumitru Galani, stabilind cu acesta să se vadă în cursul zilei de miercuri.

Dumitru Galani a venit miercuri să-l viziteze pe Jean Constantin. Bărbatul a venit la locuinţa actorului împreună cu fiul său, Ionuţ Galani, cu care Jean Constantin avusese un spectacol în urmă cu două zile, la Adamclisi.

Pentru că artistul nu a răspuns la uşă, cei doi au luat legătura telefonic cu nepoţii lui Jean Constantin, care aveau cheie de la apartamentul actorului, iar aceştia au venit şi au descuiat uşa, găsindu-l pe actor îmbrăcat în pijamale, întins pe pat.

Ionuţ Galani a sunat la Serviciul de Ambulanţă, dar medicii care au ajuns la locuinţa actorului nu au putut decât să constate decesul acestuia, prima ipoteză luată în calcul fiind că actorul a suferit un infarct.

Dumitru Galani a declarat că, deşi avea afecţiuni cardiace, actorul nu mai fusese la medic de cel puţin jumătate de an pentru că în ultima perioadă nu mai avusese probleme de sănătate.

Galani a mai spus că a luat legătura cu soţia actorului, care locuieşte în Bucureşti, iar aceasta este aşteptată să ajungă la Constanţa.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Poker" (2010), de Sergiu Nicolaescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), de Cătălin Mitulescu, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), şi "Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici