"Jocul Regilor" de Pavel Kohout, în premieră la Teatrul Evreiesc de Stat

Maia Morgenstern joacă rolul unei femei asaltată de nebuni, în spectacolul "Jocul Regilor" de Pavel Kohout, montat, în premieră, miercuri, de Felix Alexa, la Teatrul Evreiesc de Stat.

28 afișări
Imaginea articolului "Jocul Regilor" de Pavel Kohout, în premieră la Teatrul Evreiesc de Stat

Actriţa Maia Morgenstern

Spectacolul prezintă povestea unei femei asaltată de doi nebuni. Primul, generos şi bogat, îi salvează trupul, iar cel de-a doilea, spiritual şi plin de farmec, îi deschide sufletul. Însă cei doi mai au şi alte caracterisitci: primul e isteric şi ameninţă că se va sinucide, iar cel de-al doilea e coleric şi spune că se va lasa ucis de nazişti. Cei doi nebuni vor fi interpretaţi de Mircea Rusu şi Andrei Finti.

Dramaturgul Pavel Kohout înfăţişează, cu ironie, subtilitate şi umor negru, o nebunie tragi-comică în reacţiile personajelor din acest spectacol. Dramele reale se amestecă cu ridicolul situaţiilor, minciunile cu adevărul, într-un "joc al vieţii complet", apreciază regizorul.

Pavel Kohout este un autor ceh cu o biografie literară şi politică remarcabilă. Dramaturgul cunoscut pe plan internaţional a fost, în 1968, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Primăverii de la Praga, iar câţiva ani mai târziu a redactat, împreuna cu Vaclav Havel, istoricul document de întemeiere a initiaţivei "Charta 77" - un moment cheie în mişcarea de rezistenţă faţă de regimul comunist totalitar. În 1979, după ce i s-a decernat Premiul Austriac de Stat pentru Literatură Europeană şi după ce a devinit consilier literar al faimosului Burgtheater din Viena, autorităţile cehoslovace l-au ostracizat. Din 1980, este cetăţean austriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici