John Freeman, autorul volumului "Cum să citeşti un romancier", pe 12 octombrie, la Bucureşti

John Freeman, autorul volumului "Cum să citeşti un romancier" şi unul dintre scriitorii care vorbesc despre puterea poveştilor de a schimba lumea la conferinţa The Power of Storytelling 2015, va participa la o întâlnire cu publicul, pe 12 octombrie, de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti Verona.

202 afișări
Imaginea articolului John Freeman, autorul volumului "Cum să citeşti un romancier", pe 12 octombrie, la Bucureşti

John Freeman, autorul volumului "Cum să citeşti un romancier", pe 12 octombrie, la Bucureşti (Imagine: Facebook)

În ultimii 15 ani, ori de câte ori s-a lansat o carte, John Freeman a fost acolo să o întâmpine, publicând mii de recenzii şi intervievând numeroşi scriitori. În "Cum să citeşti un romancier", publicată la editura Vellant, strânge laolaltă 55 dintre cele mai bune profiluri (dintre care multe scrise special pentru acest volum) ale unora dintre cei mai buni romancieri ai timpurilor noastre. De la celebrităţi internaţionale, precum Doris Lessing, Haruki Murakami, Salman Rushdie, Ian McEwan şi Mo Yan, la adevarate legende literare americane, precum Don DeLillo, Norman Mailer, Toni Morrison, Marilynne Robinson, Philip Roth, John Updike şi David Foster Wallace, şi până la noua generaţie de scriitori ca Edwidge Danticat, Dave Eggers, Jonathan Franzen şi mulţi alţii, Freeman a discutat cu toată lumea, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, rezultatul este un ghid instructiv şi edificator, decisiv, dar idiosincretic pentru diversitatea şi efervescenţa culturii literare: o viziune asupra romanului ca o formă variată, dar vitală şi contemporană, un portret al romancierului ca figură unică şi profundă în fragmentata noastră cultură, o carte care devine o lectură esenţială pentru orice scriitor aspirant şi orice cititor devotat, un companion perfect (sau un cadou) pentru toţi cei care se ghemuiesc în pat cu o carte şi vor să ştie mai multe despre cel care a scris-o.

John Freeman este un autor premiat şi un binecunoscut critic de carte. Fost preşedinte al National Book Critics Circle şi coordonator al antologiilor Granta, Freeman a scris despre cărţi în mai bine de 200 de publicaţii din întreaga lume, printre care The New York Times Book Review, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle, The Wall Street Journal, The Guardian, La Repubblica şi La Vanguardia.

Prima sa carte, "The Tyranny of E-mail", a fost publicată în 2009. În momentul de faţă, John Freeman locuieşte la New York.

Conferinţa The Power of Storytelling 2015, ajunsă la a cincea ediţie, se va desfăşura în perioada 9-10 octombrie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici