Jojo, despre Sergiu Nicolaescu: Sufletul cinematografiei româneşti nu ne mai poate fi alături

Actriţa Cătălina Grama (Jojo) a declarat, joi, că inimile noastre plâng pentru că Sergiu Nicolaescu, "un om unic, sufletul cinematografiei româneşti şi unul dintre cei mai mari creatori şi iubitori de artă", nu ne mai poate fi alături fizic.

344 afișări
Imaginea articolului Jojo, despre Sergiu Nicolaescu: Sufletul cinematografiei româneşti nu ne mai poate fi alături

Jojo (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Astăzi inimile noastre plâng pentru că un om unic, sufletul cinematografiei româneşti şi unul dintre cei mai mari creatori şi iubitori de artă nu ne mai poate fi alături fizic. Pentru cei ce i-am fost aproape şi l-am iubit, cei care astăzi avem inimile frânte, lumina spiritului acestui mare om şi artist ne va fi mereu călăuză până când Domnul ne va întâlni din nou", a scris Cătălina Grama, pe pagina sa de Facebook.

"Nu am cunoscut un om mai nobil, un creator mai pasionat de frumos şi de adevăr, un mesager mai iscusit al emoţiilor artistice, un mai mare iubitor de actori şi de film. Ne rămân pentru totdeauna operele sale... viziunea sa incredibilă asupra vieţii, iubirii, condiţiei umane transpuse atât de frumos în fiecare film în care a pus mereu o parte din sufletul său", a afirmat actriţa.

Jojo mai spune că 3 decembrie "va fi mereu o zi care o să ne doară". "Dar o să ne şi amintească în acelaşi timp, că uneori avem şansa de a întâlni oameni unici, irepetabili, care ne schimbă viaţa pentru totdeauna. De câte ori am avut onoarea să îl întâlnesc, domnul Nicolaescu avea mereu un zâmbet cald, enigmatic, regal care îmi dădea sentimentul că strâng mâna unui rege. Sunt norocoasă pentru că l-am cunoscut, pentru că am avut şansa imensă de a-i admira îndeaproape talentul şi măreţia. Îi voi mulţumi veşnic pentru că m-a făcut actriţă de film şi pentru că mi-a dăruit unele dintre cele mai preţioase amintiri ale vieţii mele. În sufletul meu rămâneţi nemuritor şi unic pentru totdeauna domnule Sergiu Nicolaescu! Vă voi preţui etern! Condoleanţe doamnei Dana Nicolaescu şi tuturor celor ce l-au iubit şi i-au fost apropiaţi", mai spune Cătălina Grama.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici