"Kapitalism - Reţeta noastră secretă" şi "Victoria", la Festivalul de Film Documentar de la Londra

Filmele "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", de Alexandru Solomon, şi "Victoria", de Ana Vlad şi Adi Voicu, vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Londra, sâmbătă şi luni, informează Institutul Cultural Român din capitala Marii Britanii.

230 afișări
Imaginea articolului "Kapitalism - Reţeta noastră secretă" şi "Victoria", la Festivalul de Film Documentar de la Londra

"Kapitalism - Reţeta noastră secretă" şi "Victoria", la Festivalul de Film Documentar de la Londra (Imagine: Shutterstock)

Pentru a patra oară consecutiv, Festivalul de Film Documentar de la Londra prezintă, în parteneriat cu ICR, producţii româneşti ale anului trecut - "Victoria", de Ana Vlad şi Adi Voicu, ce va fi proiectată sâmbătă, şi "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", de Alexandru Solomon, proiectată luni, ambele în premieră în Marea Britanie şi în prezenţa regizorilor.

Festivalul Internaţional de Film Documentar are loc la Londra în perioada 13 - 28 mai şi include în acest an un număr record de filme - peste 130 de documentare din 45 de ţări -, proiectate în majoritatea cinematografelor sau centrelor de artă importante londoneze.

Regizorul Alexandru Solomon va merge la Londra pentru a-şi promova cel mai recent film "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", care descrie drumul parcurs de la un comunism cu faţă urâtă la o democraţie originală de piaţă.

Până în prezent, documentarul lui Alexandru Solomon a fost proiectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional Cine Pecs, iar în octombrie 2010 a fost nominalizat la Prix Europa, la secţiunea "cel mai bun documentar de televiziune".

Pe de altă parte, tinerii regizori Ana Vlad şi Adi Voicu vor prezenta "Victoria", film ce surprinde, în câteva ipostaze individuale cu valoare simbolică, existenţa paradoxală a oraşului Victoria din Munţii Făgăraş.

Documentarul este câştigătorul primei ediţii a Concursului Naţional de Scenarii din 2009, iniţiat de HBO şi realizat în parteneriat cu TIFF. Adi Voicu şi Ana Vlad au absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti în 2005, respectiv 2006, iar în 2009 au regizat documentarul "Metrobranding", care a avut premiera în mai în cadrul Festivalului Filmului European de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici