Knepper din "Prison Break": Am văzut cum Securitatea le-a făcut rău românilor, am fost aici în 1985

Actorul american Robert Knepper, cunoscut pentru rolul Theodore "T-Bag" Bagwell din serialul "Prison Break", a declarat vineri, la East European Comic Con, că a mai fost în România, în urmă cu 30 de ani, pe vremea Securităţii, şi că este foarte fericit să vadă că lucrurile s-au schimbat între timp.

1126 afișări
Imaginea articolului Knepper din "Prison Break": Am văzut cum Securitatea le-a făcut rău românilor, am fost aici în 1985

Knepper din "Prison Break": Am văzut cum Securitatea le-a făcut rău românilor, am fost aici în 1985 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robert Knepper a venit în România pentru a participa la ediţia din acest an a East European Comic Con, care se desfăşoară de vineri până duminică, la complexul Romexpo din Bucureşti.

Knepper a participat, vineri, la o conferinţă de presă dedicată acestui eveniment. La conferinţă au mai participat actorul Manu Bennett, renumit pentru rolul Crixus din serialul "Spartacus", actorul Osric Chau, celebru pentru interpretarea personajului Kevin Tran din serialul "Supernatural", şi Mircea Mureşan, directorul East European Comic Con.

Aflat la a doua sa vizită în România, actorul american Robert Knepper a spus că se bucură să vadă că lucrurile nu mai sunt ca pe vremea Securităţii.

"Am mai fost cu 30 de ani în urmă aici. Este foarte diferit, sunt foarte fericit să văd că lucrurile s-au schimbat", a spus Robert Knepper.

El a precizat că a mai fost în România în anul 1985, alături de alţi tineri actori, pentru câteva show-uri la Cluj. El a vorbit şi despre interdicţiile care i-au fost impuse în timpul respectivei vizite şi despre cât de şocat a fost să vadă cât de mult erau controlaţi românii de Securitate.

"Aveam 25 ani, era pe vremea Securităţii şi am lucrat îndeaproape cu CIA. Ne-au spus «Nu puteţi face asta. Nu puteţi face asta. Nu puteţi face asta». Se uitau toţi la mine, eram cel mai tânăr actor din companie", a spus Robert Knepper.

El a precizat că ştia foarte puţine lucruri despre comunism, în general, ce se auzea în America şi ce era prezentat în filme. "Fiind aici şi văzând modul în care Securitatea i-a afectat pe români a fost şocant. A fost ca şi cum aş fi fost într-o oală sub presiune (...) Sunt foarte fericit că sunteţi diferiţi acum", a mai spus Robert Knepper.

Totodată, Robert Knepper a vorbit despre rolurile pe care le-a interpretat până în prezent, precizând însă că rolul preferat este mereu următorul, pentru că îi place foarte mult meseria de actor.

În plus, vorbind despre fanii săi, Robert Knepper a spus că aceştia au avut întotdeauna un foarte mare respect faţă de el, în ciuda faptului că rolul interpretat de el în serialul "Prison Break" a fost unul negativ. "Mă aşteptam să fie mai rău, dar am primit scrisori foarte respectuoase, chiar şi de la persoane aflate în închisoare", a spus Knepper.

Totodată, Robert Knepper a precizat că aşteaptă cu nerăbdare acest weekend la East European Comic Con, pentru a-i cunoaşte şi pe fanii săi români.

Pe de altă parte, actorii Manu Bennett (Crixus din "Spartacus") şi Osric Chau (Kevin Tran din "Supernatural") au spus în conferinţa de presă de la Bucureşti că sunt fericiţi că au venit pentru prima dată în România.

Actorul canadian Osric Chau chiar a spus că i se pare că oraşele din România se aseamănă cu oraşul său natal, Vancouver.

La rândul său, actorul Manu Bennett, care este născut în Noua Zeelandă, a spus că este încântat să vină în România, unde poate să aibă o perspectivă asupra lucrurilor şi să îşi cunoască fanii din această parte a lumii. "Ce îmi place la Comic Con este faptul că poţi să interacţionezi cu diferite culturi, oameni şi poveşti", a spus Manu Bennett.

El a vorbit şi despre personajul Crixus, pe care îl interpretează în serialul "Spartacus", despre care a spus că este unul foarte puternic. La fel ca Robert Knepper, Manu Bennett a spus că nu se aştepta la o asemenea reacţie de partea fanilor. "Nu primeşti niciodată feedback-ul la care te gândeşti că îl vei primi. Oamenii te iubesc şi este uimitor că te iubesc chiar şi atunci când eşti băiatul rău", a mai spus Manu Bennett.

Şi actorul Osric Chau abia aşteaptă să îşi cunoască fanii români. "Sunt încântat să văd locuri noi şi să mă întâlnesc cu fanii «Supernatural»", a spus Osric Chau.

El a vorbit şi despre rolurile în care şi-ar dori să joace, între care se află şi cel dintr-o producţie Marvel. "Cred că oricare dintre noi ar vrea. Dacă aş juca orice personaj într-o astfel de producţie, ar fi uimitor", a spus Osric Chau, moment în care Robert Knepper a început să îi verifice braţul drept pentru a vedea dacă acesta este suficient de musculos pentru un personaj dintr-o producţie Marvel.

Porţile complexului Romexpo s-au deschis vineri, la ora 16.00, pentru East European Comic Con, cel mai mare eveniment din România dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, cosplay, jocuri video şi boardgames.

Aflat la ediţia a treia, Comic Con se desfăşoară pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, şi reprezintă un spaţiu de interacţiune între fani şi actori internaţionali şi români, artişti grafici şi celebrităţi din mediul online.

Astfel, şase actori de calibru de la Hollywood, Manu Bennett (Crixus din "Spartacus"), Robert Knepper (T-bag din "Prison Break"), John Noble (Walter Bishop din "Fringe" şi Denethor din "Stăpânul Inelelor"), Kristian Nairn (Hodor din "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones"), Osric Chau (Kevin Tran din "Supernatural") şi Dan Starkey (Strax din "Dr. Who") se vor întâlni cu fanii, vor sta la poveşti în cadrul panelurilor, vor face fotografii şi vor oferi autografe. Totodată, Michael Stevens, creatorul cunoscutului canal de YouTube Vsauce, va veni la Comic Con să dezvăluie din secretele succesului său online.

Lista actorilor internaţionali prezenţi la Bucureşti este completată de şase actori (Tom Payne, Melia Kreiling, Antonia Campbell-Hughes, Turlough Convery, Dominique Tippe şi Ryan Doyle), regizorul Andrew Goth şi scenarista Joanne Reay, care vor dezvălui, în premieră mondială, la East European Comic Con trailer-ul filmului SF "DxM".

Şi actorii români vor fi prezenţi pentru întâlniri cu fanii: actorii principali din serialul HBO "Umbre" (Şerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Ştefan Velniciuc, Sergiu Costache şi Gabi Huian) vor avea un panel dedicat în care vor răspunde întrebărilor publicului. Lor li se alătura Virgil Ianţu (vocea lui Bolt din filmul cu acelaşi nume), Alin Panc şi George Lugoci (vocile lui Louie, respectiv Andy Anderson din populara serie animată "Viaţa cu Louie").

În plus, celebrităţi online din România vor fi prezente la Comic Con - Creative Monkeyz, Sector 7, 10 lucruri, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net, BROmania şi Bobospider-, alături de artişti grafici de seamă ca Skies of Fire, Fredo & Pidjin, Bobmeatbag, Marco Santucci, Sycra, Mario Sanapo,Victor Drujiniu, Puiu Manu şi Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată). Cosplay-ul internaţional este reprezentat de Shappi şi Tine Marie Riis. Riot Amorsa, reprezentant al comunităţii League of Legends, va sta de vorba cu amatorii de gaming.

Tronul de Fier din cel mai popular serial al momentului, "Game of Thrones", este adus direct de pe platourile de filmare de HBO România, oferind şansa tuturor participanţilor de a se fotografia în postura de conducător al celor şapte regate. De asemenea, HBO România aduce în premieră în România jocul interactiv cu arcuri, inspirat de Game of Thrones, "The Blackwater Bay Battle". Tot la capitolul "props", fanii serialului "Dr. Who" se pot fotografia cu celebrul Tardis - maşina timpului -, creat special pentru ei de echipa East European Comic Con.

Evenimentul va găzdui şi două competiţii importante: finala est-europeană ESL SEE, dedicată gaming-ului, precum şi Cosplay World Masters, de unde se vor califica reprezentanţi a patru ţări, în marea finală de la Lisabona. În plus, publicul se va putea relaxa în zona de gaming amenajată, unde vom avea un concurs de cosplay separat de această competiţie, un concurs de quiz, boardgames şi alte surprize.

Biletele pentru East European Comic Con sunt disponibile în reţelele Eventim şi Myticket, dar şi la punctele de vânzare aflate la intrarea în spaţiul evenimentului, în limita stocului.

East European Comic Con este organizat de Asociaţia Culturală Kesenai şi Kickoff Events.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici