"Labirint", de Radu F. Alexandru, desemnat cea mai bună piesă de teatru a anului 2010

Textul "Labirint", de Radu F. Alexandru, a fost desemnat câştigătorul concursului "Cea mai bună piesă românească a anului 2010", informează organizatorii, Uniunea Teatrală din România (UNITER).

326 afișări
Imaginea articolului "Labirint", de Radu F. Alexandru, desemnat cea mai bună piesă de teatru a anului 2010

"Labirint", de Radu F. Alexandru, desemnat cea mai bună piesă de teatru a anului 2010 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Juriul Concursului de dramaturgie al UNITER a fost compus din criticii Marina Constantinescu, Nicolae Manolescu şi Marian Popescu.

Din selecţia finală au mai făcut parte textele: "Trei persoane îmbrăcate în galben şi cu pălăriile negre" de Ioana Gavrilovici, "Fraţi de cruce" de Liviu Lucaci, "Moartea ca experienţă de viaţă" de Marilena Dumitrescu, "Aici, acolo" de Mihai Ignat şi "Regii meduzelor" de Cornel George Popa.

Programul Piesa Anului al UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul va fi oferit în seara galei premiilor UNITER din 18 aprilie, iar editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Anul trecut, piesa câştigătoare a concursului de dramaturgie a fost "Jack lunetistul" de Radu Macrinici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici