Laboratorul de Comedie: Spectacol-lectură, în grădina Muzeului Literaturii

Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Teatrul de Comedie organizează spectacolul-lectură al Laboratorului de Comediede, sâmbătă, la de ora 14.00, la sediul din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Intrarea este liberă.

132 afișări
Imaginea articolului Laboratorul de Comedie: Spectacol-lectură, în grădina Muzeului Literaturii

Laboratorul de Comedie: Spectacol-lectură, în grădina Muzeului Literaturii

Spectacolul, în regia lui Răzvan Popa, este susţinut de studenţi ai Universităţii Hyperion, clasa profesor Rodica Mandache, se arată într-un comunicat remis Mediafax.
 
În 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor, iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, Teatrul de Comedie şi Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (MNLR), prin Festivalul Comediei Româneşti au lansat "Laboratorul de Comedie" – ediţia a IV-a – un program de scriere creativă dramatică prin care se urmăreşte descoperirea şi punerea în scenă a textelor noi sau dramatizarea unor opere literare româneşti.

Tema LABORATORULUI DE COMEDIE din acest an a avut două direcţii de lucru: text comic dramatic original care să respecte tema "cuplu" sau dramatizare. Proiectul s-a adresat tuturor celor care îşi doreau să exceleze în scrierea creativă şi dramatică, iar pe parcursul lunii mai au avut loc mai multe workshop-uri 

În urma acestor întâlniri, juriul condus de directorul MNLR, Ioan Cristescu, a decis câştigătorii ale căror texte vor fi cite în spectacolul lectură care se va desfăşira sâmbătă, 26 mai 2018, în cadrul festCO.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici