Lacăte de 250.000 de euro, agăţate de îndrăgostiţi pe poduri, vândute în timp record la Paris

Primăria Parisului a scos la licitaţie, sâmbătă, o parte dintre lacătele pe care îndrăgostiţii le agăţau de balustradele podurilor.

2465 afișări
Imaginea articolului Lacăte de 250.000 de euro, agăţate de îndrăgostiţi pe poduri, vândute în timp record la Paris

Lacăte de 250.000 de euro, agăţate de îndrăgostiţi pe poduri, vândute în timp record la Paris (Imagine: AFP)

În cadrul licitaţiei au fost oferite spre achiziţie câteva balustrade metalice, pline de lacăte, iar vânzarea s-a făcut în beneficiul unor asociaţii care oferă asistenţă refugiaţilor.

Reprezentanţii Primăriei pariziene au declarat că "vânzarea în beneficiul asociaţiilor care se ocupă de protecţia emigranţilor este modul nostru de a respecta gestul tuturor celor care au ales să-şi declare şi să-şi celebreze dragostea agăţând un lacăt de balustradele podurilor pariziene."

De-a lungul timpului, Pont des Arts şi Pont de l'Archevêché, în apropiere de Notre-Dame, au fost cele mai căutate şi solicitate (la propriu) poduri. Balustradele Pont des Arts, de pildă, s-au îndoit sub greutatea lacătelor, punând în pericol siguranţa trecătorilor. Din anul 2015, municipalitatea pariziană a decis înlocuirea balustradelor celor două poduri cu panouri de sticlă. De pe Pont des Arts au fost ridicate 45 de tone de lacăte, iar de pe Pont de l'Archevêché 20 de tone.

Licitaţia de sâmbătă a durat patru ore şi a fost un succes: pentru doar o mică parte dintre lacătele îndrăgostiţilor s-au încasat peste 250.000 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici