Laureatul Nobel pentru literatură Wole Soyinka părăseşte America lui Donald Trump

Poetul şi dramaturgul nigerian Wole Soyinka (n. 1934), laureat Nobel pentru literatură în anul 1986, stabilit în Statele Unite, a anunţat că va părăsi SUA în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale.

188 afișări
Imaginea articolului Laureatul Nobel pentru literatură Wole Soyinka părăseşte America lui Donald Trump

Laureatul Nobel pentru literatură Wole Soyinka părăseşte America lui Donald Trump (Imagine Facebook)

Cum Trump a câştigat alegerile, scriitorul şi activistul pentru drepturile omului Wole Soyinka se va instala în Africa de Sud, unde Universitatea din Johannesburg i-a oferit un post de profesor.

Wole Soyinka a înapoiat benevol autorităţilor americane "Cartea verde" care i-a permis să lucreze pe teritoriul SUA în ultimii 20 de ani.

Cu ocazia recent încheiatului Salon du Livre de la Paris, Soyinka a declarat, pentru agenţia France Presse, că Trump a acces la putere datorită "unui val de xenofobie latentă".

"Sunt împotriva zidurilor, mai ales împotriva acelor ziduri care sunt clădite în sufletele oamenilor" – a mai spus Soyinka.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici