Lavinia Şandru reclamă la CNA că Sergiu Toader îi cenzurează apariţiile la Realitatea TV

Lavinia Şandru, preşedintele PIN, a înaintat o plângere la CNA ca urmare a "cenzurii evidente impuse de conducerea Realitatea TV, de la revenirea project managerului Sergiu Toader", precizând că a fost invitată de mai multe ori la postul tv, invitaţii anulate ulterior, în urma deciziei lui Toader.

216 afișări
Imaginea articolului Lavinia Şandru reclamă la CNA că Sergiu Toader îi cenzurează apariţiile la Realitatea TV

Lavinia Şandru reclamă la CNA că Sergiu Toader îi cenzurează apariţiile la Realitatea TV (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat remis MEDIAFAX se precizează că Lavinia Şandru a înaintat plângerea către Consiliul Naţional al Audiovizualului "în virtutea dreptului la liberă exprimare garantat de Constituţia
României şi ca urmare a obligaţiei acestei instituţii a statului de a asigura, în numele interesului public, respectarea exprimării pluraliste de idei şi opinii".

În comunicatul PIN se arată că Şandru a luat această decizie ca urmare a unei hotărâri a lui Sergiu Toader, project manager al Realitatea TV, prin care, susţine Lavinia Şandru, mai multe invitaţii adresate pentru participarea în emisiuni ale postului au fost anulate.

"Gestul preşedintelui PIN vine ca urmare a cenzurii evidente impuse de conducerea Realitatea TV, de la revenirea project managerului Sergiu Toader, în ultimele săptămâni, Lavinia Şandru primind mai multe invitaţii de a participa la emisiuni ale postului, invitaţii care au fost ulterior anulate din decizia domnului Sergiu Toader", se arată în comunicatul PIN.

Totodată, se menţionează că avocaţii Laviniei Şandru au notificat conducerea Realitatea TV şi i-au cerut acesteia să-şi precizeze poziţia cu privire la "cenzura impusă", specificând că, în urma răspunsului primit, Şandru va apela la justiţie "pentru a cere să-i fie respectate drepturile constituţionale, articolul 30, aliniatul 2 din Legea fundamentală, care prevede faptul că cenzura de orice fel este interzisă".

Vineri, pe bloguri a circulat o informaţie referitoare la un document intern al Realitatea TV, prin care Sergiu Toader interzicea apariţia pe post a unor oameni politici precum Gigi Becali, C.V. Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu şi Lavinia Şandru. Totodată, pe o listă albă, a oamenilor care merită să fie prezenţi pe ecranul Realitatea TV, se numără, printre alţii, Dan Puric, Mircea Diaconu, profesori de politologie si sociologie, regizorii Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, academicianul Solomon Marcus şi "intelectuali tineri". Există şi categoria "supraexpuşilor", care nu ar trebuie să fie prezenţi non stop pe ecran, printre care se numără Cosmin Guşă, Nicolae Bănicioiu, Bogdan Chireac.

La sfârşitul săptămânii trecute, Realitatea TV a precizat că această decizie a fost luată şi la solicitarea telespectatorilor postului tv, care au atras atenţia asupra acestei "degradări a discursului public".

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Realitatea TV au declarat că nu comentează în niciun fel decizia Laviniei Şandru de a reclama postul la CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici