"Le Concert", de Radu Mihăileanu, a câştigat două premii César

Filmul "Concertul", de Radu Mihăileanu, a obţinut premiile César pentru cel mai bun sunet și cea mai bună coloană sonoră, sâmbătă, în timpul unei gale care a avut loc la Théâtre du Châtelet din Paris, potrivit imaginilor difuzate de TV5 Monde.

208 afișări
Imaginea articolului "Le Concert", de Radu Mihăileanu, a câştigat două premii César

Regizorul Radu Mihăileanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Coloana sonoră a filmului "Le Concert" este semnată de Armand Amar, care i-a mulţumit lui Radu Mihăileanu "pentru fidelitate".

Lungmetrajul "Concertul", de Radu Mihăileanu, a avut şase nominalizări, inclusiv la categoria "cel mai bun film", la prestigioasele Premii César, considerate echivalentul francez al Oscarurilor.

Radu Mihăileanu a mai fost nominalizat la premiile Cesar în 1999, pentru scenariul filmului "Trenul vieţii/ Train de vie", şi în 2006, pentru "Trăieşte/ Va, Vis et Deviens", când a şi câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu original.

Comedia dramatică "Le concert/ Concertul", care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei.

Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris. Potrivit lui Radu Mihăileanu, filmările din România s-au desfăşurat la studiourile Castel Film, dar şi în alte locuri din Bucureşti, printre care Institutul "Ana Aslan" şi Arenele Romane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici