LECTURI ZD: Cum gândeşte un candidat la prezidenţialele americane - FOTO

Ieri s-au încheiat la Cleveland lucrările Convenţiei Naţionale Republicane pentru nominalizarea candidatului acestui partid la alegerile prezidenţiale de la toamnă. Între 25 şi 28 iulie are loc, la Philadelphia, Convenţia Naţională Democrată de nominalizare a candidatului prezidenţial.

162 afișări
Imaginea articolului LECTURI ZD: Cum gândeşte un candidat la prezidenţialele americane - FOTO

LECTURI ZD: Cum gândeşte un candidat la prezidenţialele americane

Candidatul desemnat, ştiut deja, este Hillary Clinton, prima femeie din partea Partidului democrat care ajunge să fie desemnată pentru o asemenea înaltă demnitate. Pentru a-i afla ideile, merită să ne mai aplecăm o dată în plus asupra cărţii sale de memorii „Decizii dificile”, apărută şi la noi în traducere, în urmă cu câteva luni, la Editura RAO.

Hillary Rodham Clinton a fost secretar de stat al SUA din 2009 până în 2013, după ce a petrecut aproape patru decenii în domeniul serviciilor publice ca avocat, primă-doamnă şi senator de New York. Experienţa ei incontestabilă i-a făcut pe mulţi să afirme că puţini politicieni dispun de o gamă mai vastă şi puţini au avut o implicare mai îndelungată şi directă în evenimente majore. Mai mult, Hillary Rodham Clinton este şi autoarea mai multor cărţi de succes, cu care a adus o contribuţie importantă la memoria istorică şi la dezbaterile internaţionale pe diverse teme de actualitate. De foarte multe dintre aceste subiecte aminteşte în această carte de memorii: criza financiară globală, ascensiunea Chinei, ajunsă rival al Americii, ameninţările din partea Iranului şi ale Coreei de Nord, revoluţiile din Orientul Mijlociu, lupta cu terorismul, participarea femeilor la viaţa societăţii, implicarea tinerilor, problemele drepturilor omului. Cine doreşte să-i cunoască mai în amănunt ideile, de ce fel de colaboratori se înconjoară, cum ia decizii, cum îşi respectă angajamentele, cum influenţează deciziile sale lumea, trebuie să citească acest masiv volum de memorii. Implicându-se în toate aceste dosare, pe durata mandatului său de secretar de stat, Hillary Clinton a călătorit în peste 112 ţări, străbătând 1,5 milioane de kilometri şi dobândind o perspectivă globală asupra problemelor. Multe dintre aceste probleme au rămas, chiar în opinia doamnei Clinton, „treburi neterminate”. Mai ales că, în secolul XXI, politica trebuie să facă faţă diplomaţiei digitale într-o lume interconectată. Dacă va ajunge preşedinte, ea îşi propune să se implice în continuare în aceste dosare...

Textul integral al acestei recomandări de lectură este disponibil la adresa:

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/cum-gandeste-un-candidat-la-prezidentialele-americane-de-stelian-turlea-15534589

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici