Ennio Morricone, legendarul compozitor italian, a decedat la 91 de ani / A câştigat Oscarul în 2016 alături de Quentin Tarantino

  • Celebrul compozitor italian Ennio Marricone a murit la vârsta de 91 de ani
  • El a suferit o fractură de femur în urmă cu câteva zile şi a murit la spital
  • Compozitorul, câştigător de Oscar, este cunoscut pentru numeroasele coloane sonore de film pe care le-a realizat
671 afișări
Imaginea articolului Ennio Morricone, legendarul compozitor italian, a decedat la 91 de ani / A câştigat Oscarul în 2016 alături de Quentin Tarantino

sursa foto: repubblica.it

Compozitorul italian Ennio Morricone a decedat la vârsta de 91 de ani. Potrivit agenţiei italiene ANSA, legendarul compozitor suferise de curând o fractură de femur.
 
Ennio Morricone a semnat coloana sonoră a westernului The Hateful Eight", regizat de Quentin Tarantino în 2015. În 2016, Morricone a căştigat Oscarul pentru coloana sonoră şi a primit şi Globul de Aur, precum şi un premiu Bafta.
 
Ennio Morricone s-a făcut remarcat după ce a semnat coloanele sonore ale mai multor producţii, aşa-numitele "spaghetti western": "Per un pugno di dollari" (1964), "Il buono, il brutto e il cattivo" (1966), "C'era una volta il The West" (1968), sau "Giu la testa" (1971).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici