Legendarul pianist Fou Ts'ong a murit, după ce s-a infectat cu noul coronavirus

  • A murit legendarul pianist Fou Ts'ong, după ce s-a infectat cu Sars Cov-2.
  • Artistul avea 86 de ani.
  • Fou a murit luni la Londra, unde locuia din anii 1950.
1072 afișări
Imaginea articolului Legendarul pianist Fou Ts'ong a murit, după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Legendarul pianist Fou Ts'ong a murit, după ce s-a infectat cu Sars Cov-2

Fou Ts'ong, unul dintre primii pianişti de origine chineză care au obţinut faima internaţională, a murit la vârsta de 86 de ani după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, conform BBC.

Fou a murit luni la Londra, unde locuia din anii 1950.

Moartea sa a fost confirmată la BBC de Jianing Kong, profesor la Colegiul Regal de Muzică şi student al lui Fou.

Fou s-a născut în China în 1934 într-o familie a elitei intelectuale a Chinei. A auzit pentru prima oară muzica clasică occidentală la o vârstă fragedă, când tatăl său s-a întors în China, după mai mulţi ani petrecuţi în Franţa.

În calitate de pianist în devenire, a studiat cu fondatorul şi şeful Orchestrei Simfonice din Shanghai, dirijorul italian Mario Paci, care fusese crucial în aducerea muzicii clasice occidentale în China.

În vârstă de 19 ani, Fou a părăsit China pentru a-şi continua educaţia muzicală în Europa, mutându-se în Polonia comunistă de atunci pentru a studia la Varşovia. Doi ani mai târziu, câştiga recunoaşterea internaţională la prestigiosul concurs Chopin din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici