Leo Kirch, fostul magnat german din industria media, a murit

Leo Kirch, fostul magnat german din industria media, a murit joi dimineaţă, la Munchen, la vârsta de 84 de ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei sale.

230 afișări
Imaginea articolului Leo Kirch, fostul magnat german din industria media, a murit

Leo Kirch, fostul magnat german din industria media, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Da, a murit în această dimineaţă la Munchen", a declarat acest purtător de cuvânt, care nu a dorit ca numele să îi fie citat. El a lăsat să se înţeleagă că Leo Kirch a murit de bătrâneţe.

Leo Kirch şi-a construit un adevărat imperiu mass-media tentacular în Germania, care a dat însă faliment în anul 2002.

Intrând în afaceri fără a avea niciun ban în anii '50, Leo Kirch a avut parte de o ascensiune spectaculoasă, cumpărând pe credit drepturile pentru filmul "La Strada", una dintre capodoperele cineastului italian Federico Fellini. Ulterior, Kirch a obţinut drepturile de transmitere la televiziunea germană a filmelor hollywoodiene de succes, spulberându-şi astfel concurenţii.

Pionier al televiziunii cu plată din Germania, Leo Kirch a investit masiv în drepturile de difuzare a competiţiilor sportive, în special a meciurilor de fotbal din Bundesliga şi a curselor din Formula 1. El a controlat timp de mulţi ani 40% din grupul editorial Axel Springer, proprietarul popularului tabloid Bild Zeitung.

După prăbuşirea imperiului său mediatic, Kirch a dat de nenumărate ori în judecată Deutsche Bank, pe care o considera vinovată de falimentul afacerilor sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici