Les Films de Cannes à Bucarest: Weekend de proiecţii suplimentare

Evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest propune un weekend suplimentar de proiecţii, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, între peliculele care vor fi prezentate publicului numărându-se "Dheepan", de Jacques Audiard, şi maratonul "Arabian Nights", de Miguel Gomes.

157 afișări
Imaginea articolului Les Films de Cannes à Bucarest: Weekend de proiecţii suplimentare

Les Films de Cannes à Bucarest: Weekend de proiecţii suplimentare

Proiecţiile de vineri şi sâmbătă de la Cinema Elvira Popescu sunt programate în cadrul Festivalului Filmului Francez.

Din program mai fac parte filmele "Our Little Sister", de Hirokazu Kore-Eda, "Taklub", al lui Brillante Mendoza, "La Tierra y la Sombra", de Cesar Augusto Acevedo, distins cu Camera d'Or, "Ni la ciel, ni la terre", al lui Clément Cogitore, şi "Maryland", în regia lui Alice Winecour.

La cererea publicului a fost introdusă o proiecţie suplimentară a controversatului film "Love", în regia lui Gaspar Noé. Proiecţia 3D, interzisă minorilor, va avea loc vineri, la Cinema Studio, de la ora 23.20.

Duminică, filmele care şi-au adjudecat cele mai importante trei trofee ale anului, în marile festivaluri internaţionale, pot fi vizionate în cadrul unui alt maraton - Ziua de Aur. "Taxi", de de Jafar Panahi, premiat cu Ursul de Aur la Berlin, "From Afar", de Lorenzo Vigas, recompensat cu Leul de Aur la Veneţia, şi "Dheepan", câştigătorul Palme d'Or la Cannes, vor fi proiectate atât la Cinema Studio, cât şi Cinema Elvira Popescu.

Ediţia a şasea a Les Films de Cannes à Bucarest (23 - 29 octombrie) a fost organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti. Este un proiect cultural finanţat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al ArCuB, în cadrul Programului cultural "Eşti Bucureşti" 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), şi al Institutului Cultural Român.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film, ViTo FILM, InterCom Film, Transilvania Film, Freeman Entertainment.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici