Lewis Gilbert, regizorul a trei filme James Bond, a murit în somn

Regizorul britanic Lewis Gilbert, autorul a trei filme din seria ,,James Bond”, a murit la vârsta de 97 de ani, în somn. Regizorul a decedat în locuinţa sa din Monaco, unde trăia de 43 de ani. Potrivit fiului acestuia, Gilbert suferea mai bine de zece ani de demenţă, informează BBC.

120 afișări
Imaginea articolului Lewis Gilbert, regizorul a trei filme James Bond, a murit în somn

Lewis Gilbert, regizorul a trei filme James Bond a murit în somn

Bărbatul şi-a început cariera în fim încă din copilărie, debutând ca actor. În anul 1967 începe să lucreze la seria Bond, care i-a adus celebritatea. Lewis Gilbert a regizat filmele ,,You Only Live Twice", ,,The Spy Who Loved Me" şi ,,Moonraker".

După anunţarea morţii sale, mai multe persoane din industria filmului şi-au exprimat condoleanţele. Producătorii seriei Bond, Michael G Wilson şi Barbara Broccoli, i-au adus un omagiu lui Lewis Gilbert. ,,Lewis a fost un adevărat gentleman. A contribuit enorm la dezvoltarea industriei de film britanice, precum şi la filmele Bond. Filmele sale nu sunt numai iubite, ci sunt considerate clasice", a fost mesajul transmis de producători. 

În 1997, regretatul regizor a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Comandator al Imperiului britanic, iar în 2001, British Film i-a acordat un premiu pentru reuşitele din întreaga carieră. Ultimul film realizat de Gilbert a fost ,,Befor you go” şi a fost lansat în anul 2002.

În anul 2010 a fost publicată autobiografia lui Lewis Gilbert ,,All my flashbacks”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici