Liberalii îl propun pentru CA al SRR pe muzicianul Ducu Bertzi

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că liberalii îl vor propune pentru un mandat de membru în Consiliul de Administraţie al SRR pe muzicianul Ducu Bertzi, despre care spune că nu este membru al formaţiunii liberale.

39 afișări
Imaginea articolului Liberalii îl propun pentru CA al SRR pe muzicianul Ducu Bertzi

Liberalii îl propun pentru CA al SRR pe muzicianul Ducu Bertzi (Imagine: Adrian Stoica/Mediafax Foto)

"Pentru Consiliul de Administraţie al Radioului, PNL îl propune pe Ducu Bertzi, care nu e membru al PNL", a spus Varujan Vosganian.

Întrebat dacă s-a stabilit şi nominalizarea pentru CA al SRTv, liderul PNL a menţionat că, "pentru Televiziune, lista scurtă a PNL nu cuprinde niciun membru de partid", precizând că nu a fost luată o decizie pe acest subiect în forul de conducere al partidului.

Decizia de propunere a lui Bertzi a fost luată de liberali, luni, în BPC, potrivit vicepreşedintelui PNL pe comunicare Mihai Voicu.

Ducu Bertzi şi-a făcut debutul pe o scenă de prestigiu în mai 1976, în cadrul unui spectacol al Cenaclului Flacăra. În peste 30 de ani de activitate a susţinut peste 4.000 de spectacole. A avut turnee în Franţa (Montpellier, Sete, Paris, Marsilia), Belgia (Bruxelles), Germania (Koln, Dusseldorf, Hanovra, Saltzgiter, Frankfurt, Aachen, Gumersbach), Austria (Graz, Viena), Ungaria (Szeghed, Gyula), Italia (Roma, Milano, Torino, Viterbo), Spania (Madrid, Alcala de Henares, Barcelona), Marea Britanie (Londra). Printre albumele sale se numără "Dor de ducă" (1997), "Sufletul meu" (2000) şi "Cântece din Maramureş" (2004).

Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a validat, pe 1 aprilie, rezultatele alegerilor în cadrul cărora Adrian Moise, Bogdan Hossu, Daniela Ciobanu şi Răzvan Dumitrescu au fost desemnaţi reprezentanţii salariaţilor în noul consiliu de administraţie al Radioului Public. Astfel, Adrian Moise şi Bogdan Hossu vor fi membri titulari în noul consiliu de administraţie (CA) al Radioului Public, în timp ce Daniela Ciobanu şi Răzvan Dumitrescu vor fi membri supleanţi ai acestora în CA, în urma scrutinului organizat, pe 31 martie, în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune. Aceştia au fost aleşi prin vot secret, din cei 21 de candidaţi.

Actuala componenţă a consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost votată de Parlament, în data de 27 iunie 2005, pentru un mandat de patru ani. Consiliul de administraţie al SRR este format din: Maria Ţoghină (preşedinte-director general), Agoston Hugo, Andrei Alexandru, Mitzura Domnica Arghezi, Bogdana Păun-Balmus, Răzvan Dumitrescu, Mirela Fugaru, Bogdan Ghiu, Adrian Moise, Dan Preda, Miomir Todorov.

În data de 29 iunie 2009, Parlamentul a aprobat prelungirea cu şase luni a mandatului preşedintelui-director general al SRR, Maria Ţoghină, şi al celorlalţi membri ai CA. În plus, plenul reunit al celor două Camere a aprobat, în 23 decembrie 2009, cu majoritate de voturi, un proiect de Hotărâre care prevedea prelungirea mandatului preşedintelui şi al celorlalţi membri ai CA al SRR până la data de 31 martie 2010, având în vedere că mandatul acestora expira pe 31 decembrie 2009.

Pe 30 martie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat o Hotărâre privind prelungirea mandatului preşedintelui şi al celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie al SRR cu 15 zile, până pe 15 aprilie, având în vedere că mandatul acestora expira pe 31 martie 2010. Decizia de prelungire cu 15 zile a mandatului Mariei Ţoghină, preşedintele - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), şi al celorlalţi membri ai Consiliului din Administraţie al SRR s-a luat pentru a permite declanşarea procedurilor de finalizare a mandatului actualei conduceri a Radioului Public şi de numirea unui alt CA.

Tot pe 30 martie, raportul de activitate pe anul 2008 al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost adoptat de plenul reunit al Parlamentului, cu o "abţinere" şi restul voturilor "pentru", parlamentarii PSD şi PNL propunând continuarea mandatului actualei conduceri a Radioului Public. Societatea Română de Radiodifuziune a încheiat anul 2008 cu un profit de 258.065 de lei (circa 70.000 de euro), în condiţiile în care Radioul Public a avut în acel an venituri totale de 367,2 milioane de lei şi cheltuieli de 366,5 milioane de lei, potrivit raportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici