Licenţa Pro TV Chişinău a fost prelungită cu şapte ani

Licenţa Pro TV a fost prelungită cu şapte ani de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova, transmite postul de televiziune.

106 afișări
Imaginea articolului Licenţa Pro TV Chişinău a fost prelungită cu şapte ani

Licenţa Pro TV Chişinău a fost prelungită cu şapte ani

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, după ce Curtea Supremă de Justiţie a obligat, în 12 noiembrie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului să prelungească de drept licenţa PRO TV în Republica Moldova.

Totodată, postul de televiziune cere Consiliului Coordonator al Audiovizualului să scoată la concurs toate frecvenţele necesare pentru a putea emite în cât mai scurt timp pe tot teritoriul Republicii Moldova.

La sfârşitul lui 2008, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a refuzat să prelungească, de drept, licenţa Pro TV în Republica Moldova, aşa cum prevede legea, postul de televiziune anunţând că va ataca în instanţă decizia şi că va folosi toate căile legale pentru a-şi proteja drepturile şi interesele.

Ulterior, CCA a declarat că licenţa postului nu poate fi prelungită de drept, deoarece a fost eliberată în baza vechii legi a audiovizualului. Consiliul a anunţat că amână reînnoirea licenţei până după alegeri.

Pro TV a contestat în instanţă refuzul CCA de prelungire a licenţei, iar Curtea de Apel a respins acţiunea. Pro TV Chişinău a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Licenţa Pro TV expirase pe 23 decembrie.

Ulterior, CCA a decis să scoată la concurs patru frecvenţe ale Pro TV Chişinău, postul de televiziune solicitând, la 1 iunie 2009, anularea acestei decizii, pe care a calificat-o drept ilegală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici