Liderii USL nu s-au înţeles pe subiectele legate de comasarea muzeelor şi de OUG privind TVR

Liderii USL nu s-au înţeles, la întâlnirea de miercuri, pe subiectele legate de comasarea muzeelor şi de OUG privind desemnarea unei conduceri interimare la TVR, potrivit unor surse din USL, care au precizat că miniştrii liberali nu vor semna o OUG privind TVR.

90 afișări
Imaginea articolului Liderii USL nu s-au înţeles pe subiectele legate de comasarea muzeelor şi de OUG privind TVR

Liderii USL nu s-au înţeles pe subiectele legate de comasarea muzeelor şi de OUG privind TVR (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a plecat de la sediul PNL, unde a stat mai puţin de jumătate de oră.

Anterior, premierul nu ajunsese la un acord cu miniştrii liberali legat de situaţia de la TVR şi a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele Crin Antonescu.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului.

La prânz, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o întâlnire la sediul USL.

Şedinţa de Guvern trebuia să înceapă de acum trei ore.

Înaintea amânării şedinţei de Guvern, Ponta a declarat că îşi menţine decizia ca Guvernul să adopte, miercuri, o Ordonanţă de urgenţă care să permită Birourilor Reunite ale Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR, arătând că nu există o altă soluţie.

Întrebat dacă această decizie mai poate fi luată în cazul în care miniştrii liberali se opun, Ponta a răspuns" Nu se pune problema".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici