Lingvistul britanic David Crystal susţine o conferinţă, luni, la ICR

Reputatul lingvist britanic David Crystal va susţine, luni, de la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Capitală, conferinţa "The Story of English in 100 Words".

119 afișări
Imaginea articolului Lingvistul britanic David Crystal susţine o conferinţă, luni, la ICR

Lingvistul britanic David Crystal susţine o conferinţă, luni, la ICR (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Conferinţa, un eveniment sprijinit de British Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va fi susţinută în limba engleză, accesul publicului fiind liber. Accesul în sală se va face începând cu ora 18.45, anunţă organizatorii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Scriitor, editor, conferenţiar, realizator de emisiuni de radio şi televiziune, profesorul David Crystal a publicat peste 100 de cărţi în sfera lingvisticii si a aplicaţiilor sale practice, fiind editorul lucrărilor de referinţă The Cambridge Encyclopedia of the English Language şi The Cambridge Encyclopedia of Language.

David Crystal este profesor onorific la University of Bangor şi conduce, în prezent, Asociaţia Internaţională a Profesorilor de Engleza ca Limbă Străină (IATEFL) şi Asociaţia pentru Învăţarea Limbilor (ALL). Este preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Alfabetizare din Marea Britanie şi vicepreşedinte onorific al Colegiului Regal de Logopedie, al Institutului de Lingvistică şi al Societăţii Redactorilor şi Corectorilor.

În anul 1995, Crystal a fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE), iar din anul 2000 este membru al Academiei Britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici