Lista câştigătorilor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin - GALERIE FOTO

Pelicula "Honey", în regia lui Semih Kaplanoglu, a primit, sâmbătă seara, Ursul de Aur pentru cel mai bun film în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unde pelicula românească "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit două premii.

48 afișări
Imaginea articolului Lista câştigătorilor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin - GALERIE FOTO

Semih Kaplanoglu, regizorul peliculei "Honey" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La gala Festivalului de Film de la Berlin, lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, a primit "Jury Grand Prix - Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint" şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică. Ceremonia s-a desfăşurat sâmbătă seara la Berlin.

Prezentăm integral lista câştigătorilor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin:

Ursul de Aur pentru cel mai bun film - "Honey", de Semih Kaplanoglu

Ursul de Argint - Marele Premiu al juriului - "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban

Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor - Roman Polanski pentru "The Ghost Writer"

Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă - Koji Wakamatsu pentru "Caterpillar"

Ursul de Argint pentru cel mai bun actor - Grigory Dobrygin şi Sergei Puskepalis pentru "How I Ended This Summer"

Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu - "Apart Together", Wang Quan'an

Ursul de Argint pentru Outstanding Artistic Achievement - "How I Ended This Summer", de Alexei Popogrebskiy

Premiul Guild of German Art House Cinemas - "Faith", de Burhan Qurbani

Premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din competiţie - "Honey", de Semih Kaplanoglu

Premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din secţiunea Panorama - "Kawasaki's Rose", de Jan Hrebejk

Premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din secţiunea Forum - "Still Alive In Gaza", de Nicolas Wadimoff

Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiţie - "A Family", de Pernille Fischer Christensen

Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din Panorama - "Parade", de Isao Yukisada

Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din Forum - "Crab Trap", de Oscar Ruíz Navia

Premiul C.I.C.A.E. pentru cel mai bun film din Panorama - "Kawasaki's Rose", de Jan Hrebejk

Premiul C.I.C.A.E. pentru cel mai bun film din Forum - "Winter's Bone", de Debra Granik

Caligari Film Prize - "The Mouth of the Wolf", de Pietro Marcello

NETPAC Prize - "Au revoir Taipei", de Arvin Chen

Peace Film Award - "Son Of Babylon", de Mohamed Al-Daradji

Amnesty International Film Prize (ex aequo) - "Son Of Babylon", de Mohamed Al-Daradji, şi "Waste Land", de Lucy Walker, João Jardim, Karen Harley.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 11 - 21 februarie. Aflat la cea de-a 60-a ediţie, Festivalul de la Berlin este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari autori. Berlinala, al doilea festival de film european după Cannes ca importanţă, este în mod tradiţional deschisă producţiilor cu buget mic.

România a fost reprezentată la Berlin de patru filme: două lungmetraje - "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, care a rulat în competiţia principală, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, care a rulat în secţiunea Forum - şi două scurtmetraje - "Derby", de Paul Negoescu, şi "Colivia", de Adrian Sitaru, proiectate la Berlinale Shorts.

De altfel, regizorul Adrian Sitaru a şi câştigat premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, în cadrul unei gale care a avut loc pe 16 februarie, în cadrul Festivalului de la Berlin. Premiul obţinut de Adrian Sitaru, care a concurat în secţiunea dedicată scurtmetrajelor din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin cu pelicula "Colivia", constă într-o bursă de trei luni la Berlin. "Colivia" spune povestea unui copil care găseşte pe stradă o vrabie bolnavă şi se luptă să îşi convingă părinţii să accepte pasărea. Din distribuţia filmului fac parte Adrian Titieni şi Clara Vodă.

De asemenea, noul proiect al lui Florin Şerban, "El Rumano", a fost prezentat tot la Berlinală, la Piaţa de coproducţii, în programul Rotterdam-Berlinale Express.

Totodată, la Berlinală a participat actorul Dragoş Bucur, în programul Shooting Stars. La Berlinale Talent Campus, program dedicat tinerilor care urmează să se implice în industria cinematografică, au participat Ilinca Belciu şi Laura Căpăţînă.

Ca în fiecare an, România a avut un stand la Festivalul de la Berlin, unde a fost prezentată industria românească de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici