Lista lungmetrajelor care concurează anul acesta pentru Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul

Filmul "Periferic" de Bogdan George Apetri va rula în competiţie, la Festivalul de Film Anonimul, care se va desfăşura între 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Dela Dunării, informează organizatorii.

272 afișări
Imaginea articolului Lista lungmetrajelor care concurează anul acesta pentru Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul

Festivalul Anonimul, de la Sfântu Gheorghe (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Cele şapte titluri propuse de selecţionerul de anul acesta - Ludmila Cvikova, Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha, pentru competiţia de lungmetraj a celei de-a opta ediţii sunt:

Cele şapte titluri concurează pentru Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul, în valoare de 3.000 de dolari, distincţia fiind acordată exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival.

La secţiunea de scurtmetraj au fost înscrise 300 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 37 de ţări. Selecţia realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor cuprinde 32 de scurtmetraje de ficţiune şi, respectiv, 21 de scurtmetraje de animaţie.

Titlurile româneşti din secţiunea de scurtmetraj sunt "The Scream" (regia Mirel Bran), "Grand Hotel Italia" (regia Rodi Cotenescu), "Lost Springs 2" (regia Andrei Dobrescu), "Strung Love" (regia Victor Dragomir), "Superman, Spiderman sau Batman" (regia Tudor Giurgiu), "Jaful" (regia Dan Radu Mihai), "Momente" (regia Dorin Pene) şi "Stopover" (regia Ioana Uricaru).

Scurtmetrajele selecţionate concurează pentru premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1.000 de dolari, distincţiile fiind acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe.

Totodată, la secţiunea scurtmetraj ficţiune, Fundaţia Anonimul va acorda premiul Ovidiu Bose Paştina, în valoare de 1.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici