Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevărul

Jurnalistul Liviu Avram a declarat pentru MEDIAFAX că, începând cu 1 septembrie, va ocupa funcţia de redactor-şef adjunct al cotidianului Adevărul.

835 afișări
Imaginea articolului Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevărul

Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevărul (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis să merg redactor-şef adjunct la Adevărul. Voi începe de la 1 septembrie", a precizat Avram.

Conform site-ului Adevărul, ziarul are, la ora actuală, patru redactori-şefi adjuncţi - Ion M. Ioniţă, Ovidiu Nahoi, Emilian Isăilă şi Andrei Velea, în timp ce redactor-şef este Grigore Cartianu.

Liviu Avram a declarat pentru MEDIAFAX, pe 11 august, că, începând cu 31 august, va părăsi funcţia de redactor-şef adjunct pe care o deţine la Cotidianul.

"O să plec de la 31 august. Nu ştiu încă unde plec. Am nişte oferte, dar vreau să reflectez în perioada următoare", a precizat atunci Avram.

Liviu Avram a debutat în presă în 1987, ca reporter la revista Opinia studenţească, unde a rămas până în 1989. În perioada 1990 - 1992, el a fost redactor-şef adjunct la săptămânalul Pur şi simplu din Bacău, iar în perioada 1991 - 2002 a fost corespondentul de Bacău al BBC, secţia română. De asemenea, între 1992 şi 1995 a fost corespondentul de Bacău al ziarului Evenimentul zilei, iar între anii 1995 şi 2001 a ocupat funcţiile de redactor-şef la Monitorul de Bacău şi corespondent de Bacău al ziarului Adevărul.

Între 2001 şi 2004, Avram a fost jurnalist de investigaţii la Adevărul, iar din septembrie 2001, el este şi trainer în jurnalism de investigaţie la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Din noiembrie 2004, Liviu Avram ocupă funcţia de redactor-şef adjunct la Cotidianul.

Este deţinătorul mai multor premii în jurnalism, printre care Kurt Schork Award in International Journalism, din partea Columbia University, New York, Premiul pentru Jurnalism de Investigaţie, acordat de Clubul Român de Presă, şi Menţiune de Onoare la Kurt Schork Awards in International Journalism, Columbia University, New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici