Logo-ul Aradului în competiţia Capitală Culturală Europeană, promovat pe clădiri şi poduri - FOTO

Logo-ul Aradului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 - o stea cu şase colţuri stilizată, simbolizând Cetatea Aradului - va fi promovat pe clădiri din oraş, pe poduri, dar şi pe diverse produse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

331 afișări
Imaginea articolului Logo-ul Aradului în competiţia Capitală Culturală Europeană, promovat pe clădiri şi poduri - FOTO

Logo-ul Aradului în competiţia Capitală Culturală Europeană, promovat pe clădiri şi poduri

Reprezentanţii Asociaţiei "Arad - Capitală Culturală Europeană 2021" şi ai Primăriei Arad au anunţat, joi, câştigătorul concursului lansat pentru logo, pentru care a fost oferit un premiu de 10.000 de lei, acesta fiind un artist local.

În competiţie au intrat 55 de proiecte de logo, iar juriul a ales ca simbolul arădenilor în competiţie să fie o stea cu şase colţuri stilizată, reprezentând Cetatea Aradului.

Creaţia îi aparţine artistului plastic arădean Sorin Neamţu, care a refuzat să ridice premiul în bani, luând decizia să doneze suma asociaţiei pentru organizarea unor evenimente de promovare a candidaturii oraşului.

Reprezentanţii municipalităţii şi ai asociaţiei au anunţat că acest logo va fi promovat intens, inclusiv pe clădiri, dar şi pe poduri, unde vor fi montate aceste stele stilizate, sub forma unor mori de vânt uriaşe. De asemenea, vor fi imprimate pe căni, tricouri şi pe orice alte materiale promoţionale din cadrul competiţiei.

Andrei Ando, membru fondator al Asociaţiei "Arad - Capitală Culturală Europeană 2021", a declarat că în competiţia paralelă deschisă pentru stabilirea unei mascote s-au înscris 16 proiecte, care însă "nu au adus satisfacţie", motiv pentru care alte propuneri sunt aşteptate până în 15 august. Şi câştigătorul concursului pentru mascotă ar urma să primească 10.000 de lei.

În luna aprilie, Primăria Arad anunţa că va oferi două premii de câte 10.000 de lei pentru câştigătorii unei competiţii în urma căreia vor fi stabilite logo-ul şi mascota proiectului "Arad - Capitală Culturală Europeană 2021", banii fiind asiguraţi din bugetul local.

"Intenţia noastră este aceea de a contura identitatea vizuală a proiectului nostru, al cărui scop îl reprezintă dobândirea titlului de Capitală Culturală European"”, declara, atunci, Andrei Ando.

El preciza că se caută "elementele care să definească Aradul ca o comunitate dinamică".

Municipiul Arad îşi va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021 prin intermediul unei asociaţii care are sediu şi angajaţi plătiţi de municipalitate şi care va promova proiectul.

În martie 2013, oraşul Arad şi-a lansat candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021, evenimentul având loc la Bruxelles, la Parlamentul European, în prezenţa a peste 300 de invitaţi, între care europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor.

Evenimentul de promovare a candidaturii a avut loc sub denumirea "Arad, cetate europeană a diversităţii culturale" şi a cuprins prezentarea a două filme documentare despre municipiu şi minorităţile care trăiesc în oraş, dar şi o expoziţie de fotografii şi picturi intitulată "Aradul cultural - expresie a coexistenţei interetnice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici