Lozinci homofobe ale unor membri Noua Dreaptă, la proiecţia unui documentar la DaKINO

Aproximativ 10 - 15 membri din Noua Dreaptă au scandat lozinci homofobe la proiecţia documentarului "Noi doi" - despre un cuplu de homosexuali -, marţi seară, la Cinema Scala din Capitală, în cadrul Festivalului DaKINO, la eveniment fiind prezent şi Henri Paul, ambasadorul Franţei în România.

795 afișări
Imaginea articolului Lozinci homofobe ale unor membri Noua Dreaptă, la proiecţia unui documentar la DaKINO

Lozinci homofobe ale unor membri Noua Dreaptă, la proiecţia unui documentar la DaKINO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Documentarul "Noi doi", regizat de Claudiu Mitcu, a fost proiectat marţi seară, de la ora 21.00, la Cinema Scala din Capitală, în cadrul Festivalului DaKINO 2011 (21- 26 noiembrie).

Înaintea proiecţiei, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a ţinut un discurs despre film, despre tema homosexualităţii şi a toleranţei.

La proiecţie au fost prezenţi şi regizorul şi cei doi protagonişti ai peliculei, tinerii Cristi şi George.

După ce s-a stins lumina în sală şi a început proiecţia, primele imagini din film fiind de la un protest al organizaţiei Noua Dreaptă, circa 10 - 15 bărbaţi care se aflau pe ultimul rând au început să scandeze mesaje homofobe. Ei au ieşit apoi din sală, rând pe rând, nu înainte de a aprinde un artificiu de mari dimensiuni şi de a flutura steagul Noua Dreaptă.

Manifestaţia a durat circa două minute, publicul neavând prea mult timp să reacţioneze, dar mai mulţi spectatori au spus că au fost speriaţi.

La scurt timp însă a fost chemată poliţia la Cinema Scala, doi ofiţeri rămânând la intrarea în cinematograf până la terminarea proiecţiei şi ieşirea publicului din sală.

Noul documentar al lui Claudiu Mitcu, "Noi doi", o producţie Parada Film, a avut premiera anul acesta la Festivalul Astra de la Sibiu. Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură "crimă" este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, se arată în prezentarea peliculei.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelniţa" şi "Circul vesel" (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România Premiul Drepturilor Omului, pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici